Donyeckben kezd a Hoverla

Labdarúgás

2013. július 12., 02:00 , 652. szám

Minden idők egyik legrövidebb felkészülési időszakán van túl a néhány hete az ukrán Premier Ligából kiesett, de a Krivbász csődhelyzetének ,,köszönhetően” most mégis a hétvégi élvonalbeli rajtra készülő Ungvári Hoverla labdarúgócsapata.

A nyár kellős közepén elrajtoló őszi idény első fordulójában rögtön a mélyvízbe kerül Kárpátalja első számú alakulata, hiszen szombaton a bajnok és kupagyőztes –nem mellesleg BL-főtáblás – Sahtar Donyeck otthonában kell(ene) helyt állnia az új edző, Vjacseszlav Groznij által irányított csapatnak.

Az idő rövidsége miatt az ungváriaknak mindössze két edzőmeccset sikerült lejátszani a szűkre szabott felkészülés alatt, előbb a szlovák másodosztályú Zemplén Nagymihály ellen 2-0-ra nyertek Truhinék, majd Debrecenben a román első osztályú Gaz Metan ellen gól nélküli döntetlenre végzett a gárda.

Ami a játékoskeretet illeti, Olekszandr Sufrics, a klub elnökhelyettese ígéretének megfelelően, a keret háromnegyedét sikerült megtartani és néhány minőségi igazolás is létrejött. Ungváron folytatja a Csornomorec fiatal tehetsége, Vitalij Balasov, a Krivbászból érkező Vitalij Liszickij, valamint Olekszandr Csurilov kapus, aki korábban a másodosztályú Naftovik Ohtirkában védett. Légósokkal is bővült a keret: Olekszandr Lazevszkij a szerb Partizantól, Alexandru Dendea a román Dinamo Bukarestből érkezett. Rajtuk kívül nagy visszatérők is vannak. Mihajlo Kopolovec a Kárpáti Lvivhez tett kitérője után öltheti fel ismét magára a Hoverla mezét és együtt készül a kerettel két korábbi ungvári játékos, Matvij Bobal és Vladiszlav Mikuljak is.

Szükség is lesz az erősítésre a bajnoki rajtra, hiszen a Sahtar után egy héttel – immár Ungváron – a Dinamo Kijev következik az ellenfelek sorában.

Az első forduló további párosítása: Tavrija Szimferopol–Zorja Luhanszk, Metalurg Zaporizzsja–Illicsivec Mariupol, Dnyipro–Arszenal Kijev, Kárpáti Lviv–Vorszkla Poltava, Dinamo Kijev–Voliny Luck, FK Szevasztopol–Csornomorec Odessza, Metaliszt Harkiv–Metalurg Donyeck.

(felvégi)