Hová tart Balog Judit?

Kézilabda

2013. július 12., 02:00 , 652. szám

Legutóbbi számunkban már hírt adtunk arról, hogy elkezdte a felkészülést az új idényre a kétszeres ukrán bajnok Ungvári Kárpáti női kézilabdacsapata. A címvédő keretéből hiányzik a legutóbbi szezonban alapemberré vált és immáron az ukrán válogatottban is bemutatkozott Balog Judit, aki korábban azt nyilatkozta lapunknak, hogy pályafutásának következő állomáshelyéről még nem beszélhet, de mihelyt megteheti, természetesen első kézből tájékoztatja majd erről olvasóinkat.

Hétfőn telefonon sikerült utolérnünk Borisz Petrovszkijt, a Kárpáti trénerét, aki a következőket mondta: ,,Július elején elkezdtük a felkészülést – Judit nélkül –, és bár korábban mint játékosról és emberről is csak a legjobbakat mondhattam róla, most mégis úgy gondolom, hogy valamilyen szinten cserbenhagyta a csapatot. A nyári pihenő alatt jelezte nekünk, hogy szeretne eligazolni, így le sem tölti a nagykorúságáig megkötött szerződést. Tudomásom szerint külföldről, pontosabban Magyarországról van ajánlata. Úgy gondolom, szólhatott volna korábban is, hogy el szeretne menni, biztosan megtaláltuk volna a közös nevezőt Jelen állás szerint ugyanis másfél hónappal a bajnokság kezdete előtt itt állunk kapus nélkül: Natasa Hajovics teljes felépüléséig még hónapokat kell várni, a másik portás, Olga Artemcsuk pedig egyelőre nem nyújtja azt a teljesítményt, amit várnék tőle.

Judit nálunk lett befutott, élvonalbeli játékos, válogatott kerettag. Nem szép tőle, hogy ilyen módon válik meg a Kárpátitól.”

A korrektség, illetve a ,,hallgattassék meg a másik fél is” elv alapján az ominózus edzői véleménynyilvánítás után természetesen azonnal felhívtuk Balog Juditot, akit nagydobronyi otthonában értünk utol.

,,Számítottam rá, hogy Petrovszkij mester nem fog rólam örömódákat zengeni, de ilyen inkorrekt megnyilvánulásra még én sem számítottam – kezdi hangjában érezhető feldúltsággal Judit. ,,Szeretném leszögezni az elején, hogy még továbbra sem árulhatom el, hogy hol folytatom a pályafutásomat, de a történtek után valószínűsíthető, hogy nem a Kárpátiban. Már tavaly – amikor próbajátékon voltam a Fradiban – felmerült annak a lehetősége, hogy eligazolok, de akkor, a szüleimmel együtt úgy láttuk jónak, hogy maradok még Ungváron. Tavasszal ugye, Hajovics sajnálatos sérülése miatt sokáig egyedüli kapusként voltam a csapatban, természetes volt, hogy a bajnokság hajrájában nem hagyom cserben az együttest és végigjátszom a szezont. Ugyanakkor már akkor jeleztem a mesternek, hogy a nyáron mindenképpen szeretnék eligazolni. A jelek szerint azonban ő erről nem akart, vagy nem volt hajlandó tudomást venni, különben milyen alapon mondta volna rólam ezeket a képtelenségeket. Szerintem a részemről abban az esetben nem lettem volna korrekt, ha együtt kezdem meg a felkészülést a lányokkal, majd a bajnokság kezdete előtt hirtelen továbbállok. Jelen állás szerint itthon próbálom magam formában tartani, várok a lehetőségemre.”

Az elhangzottak tudatában összegzésként azért annyi megállapítható, hogy a történtek ismeretében Balog Judit aligha folytatja a Kárpátiban – búcsúzásként ismét ígéretet tett rá, hogy amint teheti, elsőként jelzi, hol folytatja –, de döntésének helyességét még ezeknek a tényeknek a birtokában sem kérdőjelezhetjük meg, azt majd úgyis az idő dönti el. A magam részéről én drukkolok Juditnak, hogy célba érjen…

(tamási)