Tiszaújlak ünnepelt

Sport és zene

2013. július 19., 02:00 , 653. szám

Az elmúlt vasárnap, a Turul-ünnepség után Tiszaújlakon öregfiúk-labdarúgómérkőzésre került sor a helyi KMKSZ-alapszervezet szervezésében, kölyök-futballtornát rendezett a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete és Tiszaújlaki Alapszervezete, majd a Beregszász Dixieland Band és a Kokas Banda is fellépett a közönség előtt.

A labdarúgómeccsekre a helyi ukrán tannyelvű középiskola műfüves pályáján került sor. Az öregfiúk-mérkőzésen Tiszaújlak és Tiszaújhely labdarúgói találkoztak, s Bencze Rudolf, a KMKSZ Tiszaújlaki Alapszervezetének elnöke is magára öltötte csapata mezét. Megjegyzendő, hogy mindkét együttes valamennyi futballistája KMKSZ-tag. A meccs első félidejében a tiszaújhelyiek és a tiszaújlakiak egyaránt háromszor találtak be ellenfeleik kapujába. A második játékrészben a hazaiak korán megszerezték a vezetést, amit rövidesen kétgólosra növeltek, s válaszolva a vendégek szépítő találatára, még kétszer megzörgették a hálót, beállítva a 7-4-es végeredményt. A két csapat játékosai a mérkőzés után emléklapokat kaptak a helyi KMKSZ-alapszervezettől.

A kölyök focitornán a sárosoroszi, kisbégányi, guti és tiszaújlaki labdarúgó-palánták mérkőztek meg egymással. Az első mérkőzésen Kisbégány 2-0-ra legyőzte Sárosoroszit, majd a tiszaújlakiak ugyancsak 2-0-ra megverték a gutiakat. A harmadik helyért vívott találkozón Gut és Sárosoroszi csak tizenegyespárbajjal tudta eldönteni a mérkőzést, melyből a gutiak kerültek ki győztesen. A döntőben a hazaiak 5-2-re győztek. A második helyen végzett csapat minden tagja üdítőitalt és édességet kapott, a győztesek pedig Sin Józseftől, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete elnökétől átvették a torna kupáját. Skripecky István nyugalmazott tornatanár futballabdát ajándékozott a gutiaknak. A tornát Schmitt Pál volt magyar köztársasági elnök adományának köszönhetően rendezték meg.

Este a Beregszász Dixieland Band és a Kokas Banda lépett fel a községháza előtti téren, két kellemes órával ajándékozva meg az egybesereglett közönséget, mely nagy kedvvel hallgatta végig az együttesek zenéjét, elsőként a pergő ritmusú dixieland számokat, melyeket hallgatva többen is a lábukkal, a kezükkel verték a taktust, két óvodáskorú kislány pedig táncolt is egyet a zene ritmusára. A Kokas Banda ugyancsak nagy sikert aratott a szilágysági, valamint a kalotaszegi tánccal, a sárközi ugróssal, a szatmári botos tánccal, csárdásaival, bodrogközi és kalotaszegi zenéjével, szépséges nép-, illetve műdalaival. S elmondhatjuk, hogy mind a labdarúgó-mérkőzések résztvevői, mind a koncert hallgatói csak nyertek ezzel a szép délutánnal, illetve estével.

LM