A DAI csak számláz

Csekken kell fizetni a bírságot

2013. augusztus 2., 02:00 , 655. szám

Július 16-tól lépett életbe az ukrán Belügyminisztérium 606. számú rendelete A közlekedési szabályok megsértéséért kirótt bírságok megfizetési rendjének tökéletesítéséről, és az ilyen bírságok megfizetése automatikus nyilvántartásba vételi mechanizmusának alkalmazásáról – írja a Novini Zakarpattya ungvári lap.

A rendelet értelmében mostantól naponta feltöltik a Belügyminisztérium pénzügyeit kezelő automatizált rendszerbe a kivonatokat azokról a közlekedési szabályok megsértéséért befizetett bírságokról, amelyek az államkincstár territoriális szerveihez érkeznek be.

Ugyanakkor az Állami Közlekedésrendészet (DAI) felhívja a polgárok figyelmét arra, hogy az adatok pontos betáplálásához a rendszerbe elengedhetetlen a befizetési csekkek helyes kitöltése. Fontos az adminisztratív jogsértési jegyzőkönyv sorozatszámának hibátlan feltüntetése a pénztári dokumentum rekvizitumai között a 21081300-as költségvetési besorolási kód – „Adminisztratív bírságok a közlekedésbiztonság biztosításának szférájában” – szerinti befizetések nyilvántartása és ellenőrzése érdekében.

(Novini Zakarpattya/Kárpátalja)