Megvan az első győzelem!

Labdarúgás

2013. augusztus 2., 02:00 , 655. szám

Már az első két bajnoki mérkőzésén is jó benyomást tett játékával a legtöbb szakemberre az Ungvári Hoverla az ukrán Premier Ligában, de a Sahtar Donyeck és a Dinamo Kijev ellen még kimaradtak a helyzetek, így derekas helytállás mellett mindkét alkalommal vereség lett a találkozó vége. A 3. fordulóban aztán a Tavrija Szimferopol vendégeként már nyerni tudott a kárpátaljai együttes.

A két nyeretlen együttes számára egyformán létfontosságú volt a pontszerzés, hiszen egy újabb zakó után egyértelműen a tabella utolsó helyezése várt a legyőzöttre. A volt válogatott játékosokkal megerősített Tavrija kispadján ráadásul a hazájában már bizonyított görög Janisz Hrisztopulosz sem azért érkezett Ukrajnába, hogy egy kiesés ellen küzdő csapatot irányítson.

Nem tudni, hogy a nagy hőség hatására-e, vagy a Krím félszigetiek bennragadós rajtja miatt meglepően kevesen, alig 3 ezren látogattak ki a két csapat szimferopoli meccsére.

Remekül kezdtek a vendégek: egy egyéni akció végén Dmitro Truhin már a 2. percben a Hoverlának szerzett vezetést. Igaz, nem sokkal később, a 13. minutumban egy védelmi hibából Fescsuk egalizálta az eredményt. Ezt követően egy óra mezőnyjáték és helyzetek következtek. Előbb Nazarenko lőtt ajtó-ablak helyzetben mellé, válaszként pedig Liszenko és Balafasz is az ungváriaknak szerezhetett volna gólt. Amikor pedig Truhin a felső lécet is eltalálta, akkor már-már azt gondolhattuk, hogy kísért a múlt, és most is megbosszulhatják magukat a kimaradt helyzetek, de szerencsére nem így történt.

Az ezen a napon elemében lévő és a forduló válogatottjába is bekerült Truhin a 79. percben ismét a Hoverlát juttatta előnyhöz, nem sokkal a vége előtt pedig előkészítette azt a találatot, amellyel Balafasz adta meg a kegyelemdöfést a házigazdák számára. 3-1-re nyertek az ungváriak, így jó hangulatban várhatják a következő fordulót.

A mezőnyben a még hibátlan két csapat közül a Sahtar Donyeck nehezen nyert a Csornomorec ellen, a Metaliszt biztosan tartotta otthon a három pontot az Illicsivec ellenében. A forduló meglepetését a két győzelemmel és meggyőző játékkal kezdő Dnyipro okozta azzal, hogy hazai környezetben sima vereséget szenvedett a Zorja Luhanszktól.

Eredmények: Tavrija Szimferopol–Ungvári Hoverla 1-3, Metaliszt Harkiv–Illicsivec Mariupol 2-0, Kárpáti Lviv–Arszenal Kijev 0-2, Vorszkla Poltava–Metalurg Donyeck 1-2, Dnyipro–Zorja Luhanszk 1-3, Metalurg Zaporizzsja–Voliny Luck 3-0, Sahtar Donyeck–Csornomorec Odessza 1-0, Dinamo Kijev–FK Szevasztopol 2-0.

Három játéknap után már csak a Sahtar és Metaliszt áll makulátlan mérleget jelentő 9 ponttal, a Hoverla 3 pontjával a 10.

A szombaton sorra kerülő 4. fordulóban az eddig meglepően jól teljesítő Metalurg Zaporizzsja látogat a kárpátaljai megyeszékhelyre.

(tamási)