Nagyborzsova is ünnepelt

2013. augusztus 29., 02:45 , 659. szám
Buzási István, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnöke köszönti a jelenlévőket

Augusztus 25-én a helyi általános iskolában emlékeztek meg a borzsovaiak Szent István királyról s az államalapításról.

A rendezvényen nemzeti imánk eléneklését követően Buzási István, a KMKSZ Nagyborzsovai Alapszervezetének elnöke köszöntötte a szép számmal összegyűlt megemlékezőket. Köszöntőjében államalapító királyunk magyar történelmet formáló tettei kapcsán hangsúlyozta: „Abban, hogy most itt vagyunk, magyarul beszélünk, a magyar Himnuszt énekeljük, tagadhatatlan érdeme, szerepe van államalapítónknak, Szent István királynak. Az ő érdeme egy erős ország alapjainak lerakása. Az államalapítással a magyar nemzet belépett a nyugati népek nagy keresztény közösségébe.”

Ezt követően Szanyi György, helyi református lelkész szólt a megemlékezőkhöz: „Akkor igaz egy nép, akkor érzi jól magát, és akkor mondhatja magát erősnek, ha az emberek a népen belül is erősek.” Majd a magyar érdekek védelmét és az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

Ezt követően színes, az alkalomhoz illő kulturális programra került sor. Verseket, énekeket adott elő, illetve táncokkal lépett fel a Borzsovai és a Kisbégányi Kultúrcsoport, a kisbégányi Szivárvány Táncegyüttes. Színpadra léptek a Vári Művészeti Iskola növendékei is, akik szintén megérdemelt sikert arattak.

EM