Táncház Fornoson

2013. augusztus 29., 02:45 , 659. szám

Tartalmas és feledhetetlen zenei élménnyel gazdagodhattak mindazok, akik augusztus 25-én délután ellátogattak a munkácsi járási Fornosra. A KMKSZ által szervezett és támogatott fellépéssorozat következő állomásaként ugyanis több mint kétórás műsorral lépett a helyi kultúrház színpadára a Kokas Banda.

A népszerű zenekar különböző magyar tájegységek zenéjét mutatta be a közönségnek. Galgamenti, kalotaszegi, bodrog-közi csárdásokat is elhúzott a Banda, de a nagyérdemű szilágysági, dunántúli ugrós, kalotaszegi és szatmári botos táncot is megtekinthetett. A „ráhangolódás” után a Kokas Banda a közönséget is megmozgatta. A több mint egyórás táncház alkalmával a fornosiak is megmutatták, hogyan ropják a táncot.

Horvát Bertalan, a KMKSZ Fornosi Alapszervezetének elnöke elmondta: „Júniusban Dercenben járt a Kokas Banda, és innen is többen elmentünk a fellépésükre. Mindenkinek nagyon tetszett, s híre is ment a faluban. Ezért döntöttünk úgy, hogy mi is meghívjuk őket.”

Az előadás és a táncház minden résztvevő számára maradandó élményt nyújtott. A táncházat követően többen is köszönetet mondtak a Kokas Bandának, s elmondták: remélik, hogy nem utolsó alkalommal találkoztak velük.

Az esemény létrejöttét a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatta.

E. M.