Továbbra is hazai győzelem nélkül a Hoverla

2013. szeptember 5., 09:03 , 660. szám

A topcsapatok elleni meccsek a jelek szerint sokat kivettek az Ungvári Hoverlából. Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő kárpátaljai együttes a Kárpáti Lvivtől elszenvedett idegenbeli vereséget követően a 8. fordulóban a Vorszkla Poltava elleni hazai találkozón sem tudott pontot szerezni.

A Hoverla számára a győzelem lett volna az egyedüli elfogadható eredmény, hiszen a bennmaradáshoz mindenképpen szükség lenne az ilyen meccseken megszerezhető pontokra. Ezzel szemben, már alig fél óra elteltével két góllal vezetett az ellenfél. Előbb, a 22. percben Gromov szerezte meg a vezetést a vendégek számára, nem sokkal később pedig Januzi mattolta Nagy kapust.

A második játékrész elején ugyan az ungváriak egyik legfrissebb szerzeménye, Ikande szépített, de ez végül csak a tisztes vereséghez volt elegendő. Az első hazai győzelem tehát tovább várat magára, ami nem túl biztató a jövőre nézve, mert amíg a Dinamo Kijev és a Metaliszt ellen ,,ki lehet” kapni hazai környezetben, a Metalurg Zaporizzsja és Vorszkla ellen kötelező lett volna a győzelem.

A forduló két rangadóján egyformán 1-1-es döntetlen született a Metaliszt donyecki és a Dnyipro kijevi vendégjátékán. Megszerezte első győzelmét az eddig még pont nélküli Tavrija Szimferopol.

Eredmények: Ungvári Hoverla–Vorszkla Poltava 1-2, Tavrija Szimferopol–Metalurg Zaporizzsja 3-1, Sahtar Donyeck –Metaliszt Harkiv 1-1, Dinamo Kijev–Dnyipro 1-1, FK Szevasztopol–Kárpáti Lviv 1-0, Zorja Luhanszk–Arszenal Kijev 4-0, Voliny Luck–Metalurg Donyeck 1-0, Csornomorec Odessza–Illicsivec Mariupol 1-0.

A bajnoki tabellát a Metaliszt Harkiv vezeti 20 ponttal a 19 pontos Sahtar és az egyformán 17 ponttal álló Dnyipro és Csornomorec előtt.

A Hoverla ugyan 4 pontjával még tartja a bennmaradást jelentő 14. helyet, de ugyanennyi pontja van az Arszenalnak, illetve 3 ponttal a Tavrija az utolsó.

A válogatott vb-selejtezők miatt a bajnokságban most hosszabb szünet következik, az ungváriak legközelebb a 9. fordulóban, szeptember 14-én a Metalurg Donyeck otthonába látogatnak.

(felvégi)