2013. szeptember 15.

2013. szeptember 12., 02:37 , 661. szám

„A Lélek pedig világosan megmondja, hogy az utolsó időkben némelyek elszakadnak a hittől, mert megtévesztő lelkekre és ördögi tanításokra hallgatnak.” 1Timóteus 4,1

Kedves Testvéreim!

A fenti mondatban Pál apostol szavait halljuk, aki Timóteushoz írt levelében a hitetlenség és eretnekség nagyságára figyelmeztet. Pál régen írta ezt, de mi úgy érezzük, mintha csak ma íródott volna. „Az utolsó időkben” lesznek ezek, és a keresztyénség kétezer éve alatt az egyház mindig tapasztalta a hitetlenséget, mindig azt érezte, hogy itt az utolsó idő. Ez a megállapítás igaz is, mert az üdvtörténeti korszakokat tekintve az egyház ideje az utolsó idő. Már csak Krisztus visszatérése van hátra a teremtettség létéből, amikor pedig ő visszatér, az lesz a világ vége.

Lesznek olyanok, akik elszakadnak a hittől – mondja az apostol. Ez az elszakadás gonosz propaganda eredménye. Megtévesztő lelkek hirdetnek ördögi tanítást, hogy akit csak lehet, elszakítsanak Krisztus egyházától. A gonoszság célja az egyház rombolása, a lelkek elveszítése. A gonoszság el akarja szakítani a lelkeket Istentől, egyháztól. A gonosz erők célja az, hogy minél több lélek kárhozatra jusson, minél több ember vesszen el reménytelenül, Krisztus nélkül, ne legyen vigasz a szomorúságban, bátorítás a gyengeségben, erő a betegség és próbák idején. Ez a gonoszság szándéka, és ha tudjuk, mi az, akkor tenni is tudunk ellene.

Kedves Testvéreim! Ne hallgassunk megtévesztő lelkekre! Ne engedjünk az egyházromboló, lélekgyilkos erők akaratának! Utasítsunk határozottan vissza minden olyan gondolatot, tanítást vagy gyakorlatot, ami a Krisztus-test egyház és saját lelkünk rombolására van! Olykor a gonoszság hirdetői nagyon szép keretbe ágyazzák szavaikat, ezt könnyen meg tudják tenni, hiszen a Sátán is a világosság angyalának hazudja magát, miközben a sötétség fejedelme. De Isten Igéje figyelmeztet, bátorít és utat mutat. Ne engedjünk a gonosznak, hitünket őrizzük meg, és ragaszkodjunk Jézus Krisztus evangéliumához, mert ez az üdvösség egyetlen útja!

Kovács Attila
református lelkész