Csonka lesz a kézilabda nyitóforduló

Kézilabda

2013. szeptember 12., 02:37 , 661. szám

A jelek szerint tovább folytatódik az a tendencia, hogy a honi női kézilabdára egyre kevesebb pénz jut. Öröm az ürömben, hogy a sportágban immáron két éve bajnok Ungvári Kárpáti finanszírozása biztosítottnak látszik.

Nemrég még úgy volt, hogy a 2013–2014-es idénynek hét csapat vághat majd neki az élvonalban, ám nem sokkal a rajt előtt kiderült, hogy a korábbi többszörös bajnok Szparta Krivij Rih mégsem tudta vállalni a szuperligás szereplést, így marad a hatcsapatos bajnokság. A szeptember 19-én induló pontvadászat első fordulójának idén is Ungvár ad otthont, és az eredeti tervek szerint itt minden együttes játszott volna egymással. Az öt játéknapból aztán mégis csak három lett, hiszen a Kárpáti talán két legnagyobb riválisának számító Halicsanka Lviv és Dnyiprjanka Herszon nem tudta vállalni a több napos kiutazás költségeit. A házigazdák mellett így a Podatkova Akadémija Irpeny, a Real Mikolajiv és a Szpartak Kijev lesz résztvevője a szeptember 19-től 21-ig tartó ungvári fordulónak.

A három csapat elleni találkozó a Borisz Petrovszkij vezette Kárpáti számára egyben főpróba lesz az EHF-kupa-megmérettetésre, amelyen az ungváriak a litván Zsalgirisszal találkoznak október 5-én és 13-án.

(felvégi)