Nagybégány két fronton vitézkedik

Labdarúgás

2013. szeptember 12., 02:37 , 661. szám

A bajnokság mellett a kupában is van esélye a végleges sikerre Nagybégánynak a Beregszászi járásban.

A kupa elődöntőjében Nagybégány 3-0-ra nyert Dédában, és ezzel gyakorlatilag bebiztosította fináléba kerülését a hazai visszavágó előtt. A másik párharcban a bajnoki élmezőnyöz tartozó Beregsom hazai környezetben parázs meccsen 4-4-es döntetlenre végzett az utóbbi hetekben jelentős formajavuláson átesett Alsóremetével szemben, így itt még teljesen nyílt a továbbjutás lehetősége.

A bajnokság első osztályában Badaló alighogy pótolta a Mezővári elleni elmaradt idegenbeli meccsét (1-0-ra nyertek a vendégek), máris újabb halasztást kért. A tabellán így átmenetileg ismét Nagybégány került az élre, amely Mezőváriból távozott három ponttal. A sereghajtó Bátyú megszerezte első győzelmét: a 14 meccsen eddig mindössze 7-szer eredményes bátyúiak fölényesen verték Gátot.

Eredmények: Alsóremete–Gut 3-2, Mezővári–Nagybégány 1-4, Bátyú–Gát 4-1, Beregsom–Déda 3-2. A Jánosi–Badaló találkozót későbbre halasztották.

Három fordulóval a bajnokság vége előtt Nagybégány 39 ponttal vezet a 37 pontos, de egy meccsel kevesebbet játszott Badaló előtt. Harmadik Beregsom 30 ponttal.

A második osztályban Mezőgecse már bajnokként verte Papit, de nyerni tudott a második helyért versengő Bene és Zápszony is.

Eredmények: Kígyós–Szvoboda 2-0, Zápszony–Borzsova 2-0, Mezőgecse–Papi 4-1, Csetfalva–Tiszacsoma 2-1, Bene–Kisbégány 7-2.

A már bajnok Mezőgecse 42 pontos, a második Benének 29, a harmadik Zápszonynak 28 pontja van.

(jéel)