Újraválasztották Orbán Viktort

A Fidesz XXV., tisztújító kongresszusán

2013. október 3., 02:53 , 664. szám

Huszonötödik, tisztújító kongresszusát tartotta múlt szombaton a Fidesz. Az egész napos tanácskozást – amelyet eredetileg júniusban rendeztek volna meg, de a dunai árvízi helyzetre való tekintettel elhalasztottak – Budapesten, a Millenáris Parkban tartották. Az eseményen ott voltak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség vezetői is: Kovács Miklós elnök, valamint Gulácsy Géza és Brenzovics László alelnökök.

Felszólalt mások mellett Kövér László házelnök, Kósa Lajos ügyvezető alelnök, Szájer József európai parlamenti képviselő, Tarlós István budapesti főpolgármester, Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke.

A kongresszus a rezsicsökkentés melletti kiállást is deklaráló politikai nyilatkozatot fogadott el. A dokumentum rögzíti, hogy megvédik Magyarország gazdasági függetlenségét, a magyar családok biztonságát, és nem engednek semmilyen külső vagy belső nyomásnak, amely megpróbálná eltántorítani őket ettől.

A küldöttek újraválasztották a Fidesz elnökének Orbán Viktort. A miniszterelnök az 1241 érvényes szavazatból 1240-et kapott. A Millenáris Parkban megválasztották a Fidesz négy alelnökét is: újra bizalmat szavaztak Kósa Lajosnak, Pelczné Gáll Ildikónak és Pokorni Zoltánnak, a leköszönő Varga Mihály helyett pedig Lázár Jánost választották alelnökké.

(MTI/fidesz.hu/hirado.hu/Kárpátalja)