Palotás és keringő

Szalagavató a Beregszászi Magyar Gimnáziumban

2013. október 10., 08:32 , 665. szám

A Beregszászi Magyar Gimnázium végzős diákjai szalagtűző ünnepségének a Beregszászi Városi Művelődési Ház adott otthont október 4-én. A tanárok, diákok, szülők, érdeklődők mellett Gyöngyös város polgármestere, a beregszászi magyar konzulátus képviselője és a történelmi magyar egyházak képviselői is jelen voltak. Horkay Zsuzsanna és Balázsi Borbála osztályfőnökök vezetésével vonult fel a színpadra a 46 végzős gimnazista, ahol mellükre tűzték a remény zöld szalagját.

Szabó Árpád igazgató ünnepi beszédében így fogalmazott: „Kedves hetedikesek! Még ma is nehezemre esik ezt a szót kimondani, hogy hetedikesek. Habár már két évfolyamot búcsúztattunk a gimnáziumból hetedik osztály után, úgy érzem, elloptak tőlünk egy évet, és ti, akiknek át kellett volna vennetek a stafétát a nyolcadikosoktól, itt álltok a szalagavató ünnepségeteken. De remélem, hogy a hátrányból is előnyt tudtok kovácsolni.”

Az osztályfőnökök szívhez szóló és megfontolandó tanácsokkal tűzdelt beszédei után Faragó László, a magyarországi Gyöngyös város polgármestere mondott ünnepi beszédet: „Méltóság és játék, bánat és öröm ötvöződik egybe a mai estén. Valami, ami szép volt, visszavonhatatlanul a végéhez közeledik, tovatűnni látszik. Tovatűnik a varázsos hét év, amit diákéveknek hívunk, amelyeknek egyszeri és megismételhetetlen valósága soha nem hozható vissza. Kedves lányok és fiúk, ne feledkezzetek meg arról, hogy az ember életében, munkájának eredményes végzéséhez nagyon fontos a biztos, nyugodt, kiegyensúlyozott családi háttér, ahonnan ez ember erőt, biztatást merít.”

Köszöntötte a hetedikeseket és szüleiket Bozsik Béla beregszászi magyar konzul és Lengyel László is, a Beregszászi Járási Közigazgatási Hivatal Közoktatási, Ifjúsági és Sport Főosztályának vezetője.

A köszöntők után a végzősök színvonalas zenés-irodalmi műsor keretében hívták fel a figyelmet a számukra fontos értékekre, majd a mottóikat tartalmazó szalagokkal gyarapították a gimnázium stafétabotját, miközben az értékek között a család fontosságát hangsúlyozták, a kivetítőn az éppen szereplő fiatal felnőttek gyermekkori fotóit láthatta a közönség.

A végzősök a hagyományoknak megfelelően átadták a stafétát a hatodik osztályosoknak, majd az est fénypontjaként palotást és keringőt táncoltak.

dózsa