Ungvári gólcsend a gólszüretet hozó fordulóban

2013. október 10., 08:32 , 665. szám

Zsinórban a harmadik mérkőzésen maradt érintetlen az Ungvári Hoverla kapujának hálója, de az Arszenal és az Illicsivec elleni győzelmek után ez most csak a döntetlenhez volt elég az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

A Premier Liga 12. fordulójában Vjacseszlav Groznij együttese a Zorja Luhanszk csapatát látta vendégül. A szép játék helyett inkább küzdelmet és mezőnyjátékot hozott a találkozó. A kevéske helyzet kimaradt, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Bár a két együttes mellett még további öt csapat is gólképtelen volt, a játéknapon mégis potyogtak a gólok. A gólgyártásban elsősorban a Sahtar és a Dinamo Kijev járt az élen.

A forduló rangadóján, a Dnyipro–Metaliszt Harkiv mérkőzésen csak egy félidőnyi futballt láthattak a nézők, mivel a szünetben, 2-1-es hazai vezetésnél kialudtak a dnyipropetrovszki stadion fényszórói. A szövetség másnapi döntése szerint a találkozót későbbi időpontban újrajátsszák.

A 12. forduló eredményei: Ungvári Hoverla–Zorja Luhanszk 0-0, Sahtar Donyeck–Arszenal Kijev 7-0, Dinamo Kijev–Metalurg Donyeck 9-1, Tavrija Szimferopol–Vorszkla Poltava 0-1, Metalurg Zaporizzsja–Kárpáti Lviv 1-3, Szevasztopol–Illicsivec Mariupol 0-1, Csornomorec Odessza–Voliny Luck 0-0, Dnyipro–Metaliszt Harkiv 2-1-nél félbeszakadt.

A tabellát úgy is a Metaliszt Harkiv vezeti 29 ponttal, hogy egy találkozóval kevesebbet játszott. Második az egyformán 26 pontos Dnyipro és Sahtar (a Dnyipro szintén csak 11 találkozón van túl…). A 11 pontos Hoverla a 13. helyen áll.

Vb-selejtezők miatt a bajnokságban most kisebb szünet következik. Az Ungvári Hoverla legközelebb a 13. fordulóban, október 18-án a 13 ponttal éppen előtte álló Voliny Luckhoz látogat.

(felvégi)