A 13. forduló szerencsét hozott a Hoverlának

Labdarúgás

2013. október 24., 08:20 , 667. szám

Zsinórban negyedik mérkőzésén maradt veretlen az eközben harmadik győzelmét elérő Ungvári Hoverla az ukrán Premier Ligában. A váratlan sikerszéria mellett az is örömre ad okot, hogy az ungvári védelem ezeket a találkozókat kapott gól nélkül hozta le.

A hazai környezetben mindenkire veszélyes Voliny vendégeként Vjacseszlav Groznij csapata nem feltartott kézzel lépett pályára, az első játékrészben a később főszereplővé váló macedón Szavics lövését védte bravúrral Litovcsenko kapus. Válaszként Goskoderija és a mesebeli nevű Babatünde próbálkozásait hárította az ungvári Nagy.

A második játékrész elején ismét az ungváriak szerezhettek volna vezetést, Ljuljka lőtt centikkel mellé. A másik oldalon a hazaiak legveszélyesebb játékosa, Babatünde találta el a kapufát. A 82. percben román–macedón kombináció végén szerzett vezetést a Hoverla. Kocsis és Nikulae összjátéka után a lucki hálóőr még hárítani tudott, de a kipattanóból Szavics bombázott egykori csapatának hálójába.

A hátralévő néhány percben a Voliny mindent megpróbált az egyenlítésért, de Vjacseszlav Groznij együttese jól állta a sarat. A siker mellett a kárpátaljai együttes egy kilenc éve tartó góltalansági rekordot is a múltnak adott át: a 2004–2005-ös szezonban az együttes 347 percig nem kapott gólt, most pedig már 381 perce tart ez a sorozat.

Ezt viszont nem lesz könnyű tovább javítani, hiszen a következő fordulóban a remekül szereplő Csornomorec vendége lesz a Hoverla. A forduló meglepetését éppen az odesszaiak okozták azzal, hogy gól nélküli döntetlenre végeztek a listavezető Metaliszt Harkiv vendégeként.

Eredmények: Voliny Luck–Ungvári Hoverla 0-1, Metaliszt Harkiv–Csornomorec Odessza 0-0, Illicsivec Mariupol–Sahtar Donyeck 1-3, Kárpáti Lviv–Dnyipro 0-4, Vorszkla Poltava –Metalurg Zaporizzsja 2-1, Zorja Luhanszk–Szevasztopol 3-0, Arszenal Kijev–Dinamo Kijev 0-2, Metalurg Donyeck–Tavrija Szimferopol 2-1.

A rendkívül szoros tabella élén a 30 ponttal első Metaliszt előnye mindösze egyetlen pont az egyformán 29 pontos Sahtar és Dnyipro előtt (a Metaliszt és a Dnyipro egy találkozóval kevesebbet játszott). A sikerszériában lévő Hoverla 14 ponttal a 11. helyet foglalja el, és szombaton Odesszában lép pályára.

(tamási)