Csempészcigaretta az M3-as autópályán és a tarpai erdőben

2013. november 28., 08:09 , 672. szám

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei összesen több mint 23 millió forint értékű cigarettát foglaltak le két helyszínen.

Egyik esetben a NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei az éjszakai órákban az M3-as autópályán ellenőriztek egy lengyel rendszámú Ford Mondeo kombi típusú személygépkocsit. A gépkocsi átvizsgálása során annak csomagterében 4 200 doboz különféle márkájú csempészett ukrán cigarettát találtak 4 200 000,- forint értékben.

A pénzügyőrök az elkövető ellen orgazdaság elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, a csempészett cigarettát és a gépkocsit pedig lefoglalták.

Egy másik helyszínen, a tarpai erdőben is ellenőriztek a NAV pénzügyőrei a kora hajnali órákban. Itt cigarettacsempészetre utaló jelekre, friss emberi lábnyomokra lettek figyelmesek. A nyomokat követve egy kerítéssel határolt zárt területen 45 db fekete nejlonba csomagolt, összesen 23 999 doboz különféle ukrán eredetű csempészett cigarettát találtak, több mint 19 millió forint értékben.

A pénzügyőrök a cigarettát lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Dávid Zoltán pénzügyőr százados
NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóság