A KMKSZ igen, az UMDSZ és a régiósok nem

Megyei tanácsülés: Európához tartozunk-e?

2013. november 28., 08:09 , 672. szám

Kárpátalján az utóbbi napokban egymás után hívják össze a megyei, városi és járási tanácsok rendkívüli üléseit, amelyeknek egyetlen céljuk van: nyilatkozatok (határozatok) elfogadása, amelyekben tiltakoznak az európai integrációs folyamatok leállítása ellen, követelik az államfőtől a társulási szerződés aláírására való felkészülés leállítását kimondó határozat visszavonását, az EU képviselőivel folytatott tárgyalások felújítását, az Ukrajna és az EU közötti társulási szerződés aláírását.

Még november 24-én lezajlott a Huszti Városi Tanács rendkívüli ülése, amelyen el is fogadták az eurointegrációt támogató nyilatkozatot.

Majd november 27-ére hívták össze a Kárpátaljai Megyei Tanács rendkívüli ülését, ahol a megjelent képviselők, köztük a KMKSZ-frakció tagjai is aláírták az eurointegrációt támogató nyilatkozatot. Azonban a testület nem volt határozatképes éppen a teremből hiányzó régiós és UMDSZ-es képviselők miatt, így ez a döntése a megyei tanácsnak csak a gesztus szintjén támogathatja az eurointegrációt.

Lapzártánk után, november 27-re a Rahói Járási, a Técsői Járási és a Munkácsi Városi Tanács soron kívüli ülését hívták össze, melyek eredményeiről később tájékoztatjuk kedves olvasóinkat.

-Karp-