A tető már rendben van

Felújítás a nagypaládi középiskolában

2013. november 28., 08:09 , 672. szám

November 21-én került sor a Nagypaládi Móricz Zsigmond Középiskola felújított tetőszerkezetének átadására, mely az Európai Unió Keleti Partnerség Programjának keretén belül valósult meg.

Ahogy azt Sőtér Géza, az iskola igazgatója elmondta, az 1980-ban épített iskola tetőszerkezete borzalmas állapotban volt, hisz elkészítése óta semmilyen felújításra nem került sor. Az épület négy szárnyának egyik részén ugyan egy alapítvány támogatásával korábban már lecserélték a tetőt, a másik három rész nem került felújításra. A tető minden esőnél beázott, oly mértékben, hogy a víz nemcsak az iskola második szintjére szivárgott be, hanem a földszintre is. A program keretén belül sikerült megoldani ezt az égető problémát. November 21-én Tóth István, Magyarország beregszászi főkonzulja és dr. Brenzovics László, a KMKSZ alelnöke, a program lebonyolításának koordinátora emléktáblát adott át Sőtér Gézának, mely a program jegyében, Magyarország Külügyminisztériuma és a Kárpátaljai Megyei Tanács részvételével lebonyolított felújításra emlékeztet.

Az intézményvezető háláját fejezte ki a segítségért. Az iskolában tett körséta alkalmával pedig elmondta, hogy továbbra is szükségük lenne még segítségre, hisz például az iskola ablakai olyan rossz állapotban vannak, hogy sokukat ki sem lehet nyitni. Szeles időben ez a fűtés miatt is problémát jelent, hiszen a szél „kiszívja” a meleget a siralmas állapotban lévő ablakokon keresztül. Tóth István főkonzul elmondta, hogy a program eddigi sikerességére való tekintettel reméli, hogy az a jövőben is folytatódni fog, s sikerül majd kicseréltetni az ablakokat is az iskolában.

Szintén e napon került sor két másik helyszínen is az átadásra. Aknaszlatinán a Bolyai János Középiskola vízvezeték-hálózatának és fűtési rendszerének teljes cseréje, míg Visken a Kölcsey Ferenc Középiskola régi épületszárnya, illetve a Velencei utcai óvoda nyílászáróinak cseréje valósult meg a program támogatásával.

E. M.