Győzelemmel zárta az évet a Hoverla

Labdarúgás

2013. december 5., 08:33 , 673. szám

Minden jó, ha jó a vége – tartja a mondás, és ez alighanem érvényes az Ungvári Hoverla őszi szereplésére is. Vjacseszlav Groznij együttese négy nyeretlen meccs után tudott ismét győzni, mindezt ráadásul egy igazi, hatpontos meccsen.

Az idei évet záró 18. fordulóban az ungváriak hazai környezetben látták vendégül a kiesőhelyen tanyázó Tavrija Szimferopolt. A bajnokság legelején a kárpátaljai együttes éppen a Krím félszigetiek ellen szerezte meg első győzelmét, 3-1-re nyerve Szimferopolban.

Azt követően igazi hullámvasutazást mutatott be a Hoverla, legutóbbi nyolc meccsén például előbb négyen veretlen, majd négyen nyeretlen maradt az együttes. Most felettébb fontos volt a győzelem megszerzése, már csak azért is, hogy a téli pihenőnek jó hangulatban vághassanak neki a játékosok.

A többet kezdeményező hazaiak a 29. percben szereztek vezetést, amikor is egy kapu előtti kavarodás után Niculae kapásból vette be a jobb alsó sarkot. A második játékrészt góllal kezdte a Tavrija. Niculae honfitársa, Dandea buktatta a büntetőterületen belül Korobkát, és a megítélt büntetőt a vendégek tunéziai csapatkapitánya, Busaidi értékesítette.

Az egyenlítés után ismét rákapcsolt a Hoverla, aminek a 69. percben lett meg az eredménye: egy kipattanó labdára a forduló válogatottjába is bekerült Niculae csapott rá, közelről lőtt a kapuba. A hajrában a vendégek mindent megpróbáltak az egyenlítésért, ehhez legközelebb Prihodnij fejesénél jártak, de szerencsére az ungvári kapuvas hárított. Maradt a 2-1-es ungvári győzelem.

A forduló rangadóján a címvédő Sahtar Donyeck Odesszában győzött, így Mircea Lucescu csapata telelhet az élen. A nemrég még a tabellán első Metaliszt Harkiv Mariupolban botlott, az Európa-ligában pedig csoportelsőként továbbjutó Dnyipro Luhanszkban szaladt bele egy kiadós vereségbe.

A 18. forduló eredményei: Ungvári Hoverla–Tavrija Szimferopol 2-1, Metalurg Donyeck–Vorszkla Poltava 4-1, Illicsivec Mariupol–Metaliszt Harkiv 1-1, Zorja Luhanszk–Dnyipro 3-0, Voliny Luck–Metalurg Zaporizzsja 2-0, Szevasztopol–Dinamo Kijev 1-2, Csornomorec Odessza–Sahtar Donyeck 0-1.

Az élen a Sahtarnak 41, a második Dinamo Kijevnek 36 pontja van. Az Ungvári Hoverla 17 ponttal a 13.

(felvégi)