A Dnyiprjanka a Kárpátit is megfricskázta

Kézilabda

2014. január 2., 09:29 , 677. szám

Már a címvédő és listavezető Ungvári Kárpáti sem hibátlan az ukrán női kézilabda Szuperligában. Borisz Petrovszkij lányait az a Dnyiprjanka Herszon állította meg, amely korábban a nagy rivális Halicsanka Lviv együttesét is legyőzte.

A herszoniak elleni első hazai találkozón már az első játékrészben érződött, hogy a vendéglátók ezúttal a megszokottnál tompábban, enerváltabban kézilabdáznak. A félidő közepétől vezető Dnyiprjanka így a szünetre 12-10-es előnnyel vonulhatott pihenőre.

Fordulás után vártuk a fordítást és az be is következett. Cibulenkóék ugyan átvették a vezetést, de 2-3 gólnál többel nem tudtak meglépni a szívós vendégekkel szemben. Három perccel a vége előtt ugyan még mindig háromgólos volt a Kárpáti előnye, de ekkor a válogatott Umanec büntetőt hibázott, a Dnyiprjanka viszont gólra váltotta támadásait. A 23-23-as döntetlent eredményező utolsó találatot a herszoniak 10 másodperccel a vége előtt szerezték. A Kárpáti először vesztett pontot a most folyó bajnokságban.

A másnapi visszavágón a kárpátaljai együttes nem bízott semmit a véletlenre, 33-22-re nyert. A másik két párharcban a Halicsanka Lviv 33-26-ra és 33-28-ra verte a Szpartak Kijevet, a Podatkovij Universzitet Irpeny pedig megosztozott a pontokon a Real Mikolajivval. Az első találkozót az irpenyiek nyerték 33-23-ra, másnap a vendégek ünnepelhettek győzelmet: 32-27-re nyertek.

A bajnoki tabellát a Kárpáti vezeti 21 ponttal a 20 pontos Halicsanka és a 13 ponttal harmadik Dnyiprjanka Herszon előtt.

Legközelebb január 24-én és 25-én a bajnoki címet is befolyásoló találkozókon lép pályára a Kárpáti a Halicsanka Lviv vendégeként.

(tamási)