Törökországban a Hoverla

Labdarúgás

2014. január 9., 08:33 , 678. szám

Már az ortodox karácsonyt megelőzően, január 5-én megkezdte a felkészülést a március elsején induló tavaszi idényre az ukrán Premier Ligában 13. helyen telelő Ungvári Hoverla.

Az egynapos összetartás után hétfőn Kijevből a törökországi Antalyába utazik Vjacseszlav Groznij csapata, ahol január 19-ig készül a tavaszi folytatásra. A tervek szerint a Törökországban eltöltendő szűk két hét alatt több edzőmeccs is szerepel a programban, az ellenfelek kilétét viszont csak a helyszínen egyeztetik.

Ami az ungvári klub játékospolitikáját illeti, több kiszemelt is van a látótérben, egyelőre két támadó leigazolása látszik biztosnak. A Tavrija Szimferopolból érkező Makszim Fescsuk megszerzéséről már korábban hírt adtunk, a 28 éves utánpótlás válogatott lehet a Hoverla egyik ügyeletes gólfelelőse. Nagy kérdés viszont, hogy mire mennek a korábbi Dinamo Kijev-erősséggel, Makszim Sackihhal, aki fénykorában 214 bajnoki találkozón 97 gólt szerzett a fővárosiak színeiben. Sackih később megfordult az Arszenal Kijevnél és a Csornomorecnél is.

(tamási)