Teleházátadás Hetyenben

2014. január 23., 05:43 , 680. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Teleház-programja keretében január 19-én teleházat kapott a beregszászi járási Hetyen község, melyet a település gyülekezeti termében kívánnak működtetni. Az értékes számítástechnikai felszerelést Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke Cseresznye Albert helyi református lelkipásztor, valamint Tóth Adrienn, a KMKSZ Hetyeni Alapszervezetének elnöke jelenlétében adta át a község lakosainak.

„Korunkban, az informatika világában egy település közössége sem nélkülözheti a korszerű számítástechnika eszközöket, valamint a világháló nyújtotta szolgáltatásokat – mondta beszédében Cseresznye Albert tiszteletes –, s éppen ezért örömteli, hogy ma itt, községünkben teleházátadásra kerül sor. Közösségi igényeket kielégítő lehetőségről lévén szó, különösen örömmel biztosítottunk ennek helyszínt itt, a gyülekezeti teremben, ahol melegben, megfelelő körülmények között vehetik majd igénybe ezt az emberek, reményeink szerint sokak épülésére, hasznára.”

Tóth Adrienn elmondta, hogy a hetyeniek részéről már régóta igény mutatkozott egy teleházra: különösen a szakdolgozataikon dolgozó fiataloknak jelenthet majd nagy segítséget mindez. A KMKSZ helyi alapszervezetének elnöke köszönetet mondott a KMKSZ megyei szervezetének, valamint Sin József járási KMKSZ-elnöknek a korszerű számítástechnikai felszerelésért.

Sin József röviden összefoglalta a KMKSZ Teleház-programjának az elmúlt években történt legfontosabb eseményeit. Mint elmondta, a program elindításának kezdetétől az motiválja őket, hogy Kárpátalja magyarlakta településeinek mindegyike teleházhoz jusson. Ez a Beregszászi járásban nagyrészt sikerült is, az itteni községek többségében már működnek teleházak, így e naptól már Hetyenben is. Különösen örömteli, hogy a teleház a gyülekezeti teremben fog működni, hiszen maga a helyiség a település központi helyén van, s nemcsak a felnőttek, hanem a fiatalok többsége is előszeretettel jár el az itt szervezett közösségi alkalmakra. Sin József reményét fejezte ki, hogy rövidesen az internet bekötésére is sor kerül.

F.Zs.