Rajt a járási Téli kupában

Labdarúgás

2014. január 30., 04:42 , 681. szám

Január utolsó vasárnapján kezdetét vette a beregszászi járási Téli kupa küzdelemsorozata.

Négy helyszínen összesen 20 csapat részvételével zajlanak a küzdelmek. A csoportküzdelmek végén az egyformán ötcsapatos csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.

A sorozatra benevezett csapatok névsorát böngészve, a beregszászi focikedvelők számára jó hír, hogy egyszerre két Vérke-parti együttes – a Beregszász FC, illetve a Beregardó FC – is jelezte indulását. Ez különösen annak függvényében jelent előrelépést, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező beregszászi labdarúgás 2013-ban szégyenszemre sem megyei, sem járási szinten nem volt képviselve. Persze, kérdés, hogy a Téli kupa után a két beregszászi alakulat indul-e majd a bajnoki küzdelmekben, illetve, hogy az idei megyei bajnokságban Beregszász lesz-e képviselve? A nagyszőlősi járásbeli Újlak a szövetség engedélyével nevezett a sorozatra.

Az újak mellett persze akadnak azért hiányzók is, ilyen például a járási másodosztályú bajnokság legutóbbi bajnoka, az FC Mezőgecse, vagy a járási élvonal legutóbbi bronzérmese, Beregsom csapata. Bár mint lapunknak Olekszandr Csehil, a beregszászi járási szövetség elnöke elmondta, a bajnoki nyitányra ezeknek az együtteseknek a nevezésére is számítanak.

Visszatérve a kupa első fordulójának történéseire, rögtön csonkára sikeredett a nyitány, hiszen Haláboron – ahol a házigazdák mellett a járási bajnok Badaló, illetve Tiszacsoma, Mezővári és Csetfalva szerepel – a hírtelen jött nagy hó miatt nem tudták játékra alkalmassá tenni a pályát, így itt elmaradtak a találkozók.

Nagybégányban a házigazdák 2-1-re verték Alsóremetét, Jánosi pedig Kisbégánynál bizonyult jobbnak 2-0-ra (Bene szabadnapos volt). Papiban már nem ment ilyen jól a hazaiaknak, hiszen 4-1-re kaptak ki Dédától. A másik találkozón Zápszony 1-0-ra bizonyult jobbnak Bátyúnál (itt Mezőkaszony volt szabadnapos).

A guti csoport eredményei: Gut–Újlak 2-0, Beregardó–Beregszász 1-4 (itt Gát kezdte pihenéssel a sorozatot.).

(felvégi)