Majdnem rajtra kész a Hoverla

2014. február 13., 08:17 , 683. szám

Éppen két hét múlva, a Metalurg Zaporizzsja – Ungvári Hoverla találkozóval folytatódik az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A pontvadászat 19. fordulójának nyitómeccse nagyon fontos lesz a 13. helyen telelő ungváriak számára, hiszen ha a bennmaradás szempontjából konkurens Metalurg otthonában ponto(ka)t szerezne Vjacseszlav Groznij csapata, hatalmas lépést tehetne az élvonalbeli tagság meghosszabbítása felé.

A Hoverla az utóbbi bő egy hónap során túlnyomórészt Törökországban tartózkodott, ahol kilenc edzőmeccsel hangolt a bajnoki folytatásra. A török, kazah, orosz, lengyel, örmény és koreai ellenfelekkel szembeni mérleg meglehetősen felemásra sikeredett, hiszen öt megnyert találkozó mellett egy döntetlen és három vereség is becsúszott a nem éppen topcsapatoknak számító vetélytársakkal szemben. A 16 lőtt gólból a bajnokságban is házi gólkirálynak számító román Marius Niculae, illetve a hosszabb sérülés után ismét szóhoz jutó Jevhen Morozenko egyformán 3-3 találattal vette ki a részét.

A napokban az egyik hazai futballcsatornának nyilatkozva Vjacseszlav Groznij vezetőedző hasznosnak nevezte a január-február folyamán elvégzett munkát, majd arról beszélt, hogy a Hoverla továbbra is szívesen várja azokból a topcsapatokból (Sahtar, Dinamo, Dnyipro) érkező kölcsönjátékosokat, akik valamilyen oknál fogva eredeti együttesükben a tavasz folyamán nem juthatnak szóhoz. Mint mondta, ezek a játékosok Ungváron sokszor hasznos tagjai lehetnek a szerényebb célokat maga elé kitűző csapatnak.

Megszólalt a jelen állás szerint a Hoverla talán legnagyobb nevű játékosa, a sokszoros üzbég válogatott, és egykori Dinamo kedvenc, Makszim Sackih is, aki kielégítőnek nevezte az ungvári körülményeket, és mint elmondta, nagy reményekkel várja a tavaszt.

(tamási)