Katolikus bál Beregdédában

2014. február 20., 06:04 , 684. szám

„A legpihentetőbb megújító erők az egészséges vallás, az alvás, a zene és a nevetés. Legyen hited Istenben, sajátítsd el a nyugtató pihenést, szeresd a jó zenét, nézd az élet derűs oldalát – így az egészség és boldogság a tiéd lesz.”

2014. február 15-én megrendezésre került a Beregdédában immár hagyománnyá vált görögkatolikus batyus bál. A rendezvénynek ezúton is Kozák György és Kozák István jóvoltából a K2 Club terme adott otthont.

A több mint 60 házaspár részvételével zajlott bál igencsak hangulatosra, felhőtlenül vidámra és szórakoztatóra sikeredett.Miután az esemény szervezője, Levcsenkó Róbert görögkatolikus parochus megnyitotta a rendezvényt, kezdetét vette az önfeledt mulatozás. A kreatív és ötletdús fiatal szervezők, Ruszinka Nóra és Kótunovics István közreműködésével „házaspárbaj”-ra és gyermekeknek szóló játékokra került sor. Ezek igencsak elnyerték a jelenlévők tetszését, ezzel is növelve a bálozók hangulatát. A gyerekek közül senki sem térhetett haza üres kézzel, mindenki győztesként élhette meg a versengést. A házastársak játékában 10 pár vett részt. A győztesek és a dobogósok ajándékban részesültek.

A farsangi időszak bálja nem lehet teljes jelmezbemutató nélkül, ami természetesen nálunk sem hiányozhatott, s az álarc mögé bújt Jani bácsink boldogan táncoltatta meg a résztvevő hölgyek apraját és nagyját.

A kora reggelig tartó mulatozásnak csak az embereket utolérő fáradtság vetett véget. Köszönetünket fejezzük ki a Salánki Koktél együttesnek, akik rendületlenül húzták a talpalávalót, s természetesen a szervezőknek, akiknek jóvoltából létrejöhetett ez a számunkra felejthetetlen esemény.

Simon Mónika