Kézműves-foglalkozás és múzeumpedagógiai óra

2014. március 13., 06:32 , 687. szám

Folytatódott a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet szervezésében a Nagyberegi Tájházban heti rendszerességgel zajló programsorozat.

Gál Adél, a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet munkatársa elmondta, hogy a március 6-ai alkalom is a szervezet Hagyományőrző Műhelyének keretében került megszervezésre. „Ezúttal szalvétavirágokat készítettünk a gyerekekkel” – mondja a munkatárs.

A Nagyberegi Tájház kapcsán Gál Adél elmondta még, hogy a kézműves-foglalkozások mellett múzeumpedagógiai órákat is terveznek a jövőben: ezekre elsősorban az iskolák tanulóit várják majd részletes helytörténeti előadásokkal, kézműveskedéssel, valamint játékos feladatokkal.

Március 8-án a tájházban élő történelemórával egybekötött kézműves-foglalkozásra is sor került. Nemzeti ünnepünk, március 15-e közeledtével Kész Barna történelemtanár az 1848–49-es forradalomról és szabadságharcról tartott előadást. Volt íjászkodás és számos népi játék is. Az érdeklődők számos más tevékenység mellett a rongybabakészítést is kipróbálhatták Gál Adél vezetésével.

Azok, akik kézműves-foglalkozáson, valamint múzeumpedagógiai órákon szeretnének részt venni, a 0665295949-es telefonszámon érdeklődhetnek.

fzs