Vereség Poltavában

Labdarúgás

2014. április 3., 06:42 , 690. szám

Nem sikerült folytatni idei jó szereplését az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban az Ungvári Hoverlának, mivel a hét végén rendezett 23. fordulóban Vjacseszlav Groznij együttese a közvetlen élmezőny egyik üldözője, a Vorszkla Poltava vendégeként szenvedett vereséget. A rangadók fordulójában a bajnoki tabella első négy helyezettje egymással találkozott.

Kezdjük a Hoverlával, amely Poltavában elszenvedte idei első bajnoki vereségét. A házigazdák szerezték meg a vezetést a 38. percben Turszunov révén, amit a második játékrész elején Bujalszkij egalizált. Nem sokáig örülhettünk azonban a remélt történelmi poltavai döntetlenben – a Vorszkla vendégeként az ungváriak korábban még sohasem tudtak pontot szerezni –, hiszen az egykor a Hoverlát erősítő Oleg Miscsenko a 60., majd a 73. percben is a hazai zöld-fehéreknek szerzett újabb találatot. Egyébként mindkét gólt hatalmas védelmi hiba előzte meg. A találkozó hajrájában a Vorszkla magabiztosan őrizte előnyét, a vendégek támadásaiban pedig nem volt annyi átütőerő, ami eredménnyel párosult volna.

A forduló egyik rangadóján az idén még nyeretlen, és a kupától is búcsúzott Metaliszt Harkiv ugyan már 2-0-ra is vezetett az éllovas Sahtar Donyeck ellen, de az ellenfél még az első játékrészben megfordította az eredményt. A hajrában pedig Adriano a kegyelemdöfést is bevitte az ekkora már megfogyatkozott hazaiakkal szemben.

Ha hat gólt nem is hozott, de látványos jelenetekben, és szép gólokban sem volt hiány Dnyipropetrovszkban, ahol az idén eddig remeklő hazaiak Matheus szépségdíjas két találatával 2-0-ra legyőzte a 2014-ben első vereségét elszenvedő Dinamo Kijevet.

A forduló eredményei: Vorszkla Poltava–Ungvári Hoverla 3-1, Metaliszt Harkiv–Sahtar Donyeck 2-4, Dnyipro–Dinamo Kijev 2-0, Metalurg Zaporizzsja–Tavrija Szimferopol 1-0, Metalurg Donyeck–Voliny Luck 1-3, Kárpáti Lviv–FK Szevasztopol 2-0, Illicsivec Mariupol–Csornomorec Odessza 3-1.

A bajnoki tabellát a Sahtar vezeti 44 ponttal a 41 pontos Dnyipro és 39 ponttal harmadik Dinamo Kijev előtt. A Hoverla 18 ponttal őrzi 13. helyét.

A hét végén sorra kerülő 24. fordulóban az ungváriak a Metalurg Donyecket látják vendégül szombaton.

(tamási)