Döntetlen a Metalurg ellen

Labdarúgás

2014. április 10., 08:03 , 691. szám

A játéknap egyetlen döntetlenjét hozta az Ungvári Hoverla–Metalurg Donyeck találkozó az ukrán Premier Liga hét végén megrendezett 24. fordulójában. A gól nélküli mérkőzés legjobbjai a két kapus, Olekszandr Nagy és Jurij Panykiv voltak. A nemrég még a bajnoki címre is esélyes Metaliszt Harkiv továbbra is nyeretlen tavasszal, most a Dinamo Kijev vendégeként szenvedett vereséget.

A 22. perc hozta az első komoly helyzetet az ungvári Hoverla–Metalurg találkozón, de Perreira lövése után Panykiv kapust ekkor kisegítette a felső léc. Az első félidő lezárásaként a vendégek szerezhettek volna vezetést, de most Nagy kapusnak volt szerencséje.

Fordulás után is kimaradt egy-egy nagy gólhelyzet mindkét kapu előtt: előbb a 72. percben Liszickij lövését hárította a vendégek portása, majd nem sokkal később a kapuvas már a Hoverlát segítette ki. Az összességében inkább küzdelmes, mint élvezetes találkozó igazságos döntetlennel zárult.

A télen még bajnokesélyesként telelő Metaliszt Harkiv továbbra is nyeretlen tavasszal, így most már a dobogóról is lecsúszott. Devicsék tíz perccel a vége előtt még döntetlenre álltak Kijevben, de a hajrában a Dinamo kicsikarta a győzelmet.

Eredmények: Ungvári Hoverla–Metalurg Donyeck 0-0, Dinamo Kijev–Metaliszt Harkiv 4-2, Zorja Luhanszk–Illicsivec Mariupol 3-0, Csornomorec Odessza–Metalurg Zaporizzsja 3-0, Sahtar Donyeck–Kárpáti Lviv 3-0, Tavrija Szimferopol–Dnyipro 0-2, Szevasztopol–Vorszkla Poltava 1-0.

A 47 ponttal első Sahtar előnye 3 pont a második Dnyipro, és 5 egység a 42 ponttal harmadik Dinamo Kijev előtt.

A 19 ponttal továbbra is 13. Hoverla hátránya 2 pont az Illicsivec mögött, előnye viszont megnyugtatónak tűnő 8 pont a 14. Metalurg Zaporizzsja előtt.

A hét végén sorra kerülő 25. fordulóban az ungváriak szabadnaposak, mivel az ellenfeleként kisorsolt Arszenal Kijev visszalépett a bajnokságtól. Vjacseszlav Groznij csapata legközelebb április 16-án lép pályára az elmaradt, 19. forduló keretében a Metalurg Zaporizzsja vendégeként.

(tamási)