Ismét tétmeccset játszik a Kárpáti

Kézilabda

2014. április 10., 08:03 , 691. szám

A jelek szerint közel három hónapos kihagyás után a hét végén végre újra folytatódik az ukrán élvonalbeli női kézilabda-bajnokság küzdelemsorozata. A bajnokságban a Halicsanka Lviv mögött egy pont hátrányban lévő, de két mérkőzéssel kevesebbet játszott címvédő Ungvári Kárpáti a Szpartak Kijevhez látogat.

A bajnoki folytatásra való készülődés jegyében Borisz Petrovszkij csapata előbb a szlovák Nagymihály Iuventa vendégeként nyert fölényesen, 45-21-re, majd Lengyelországban az ugyancsak élvonalbeli Olimpia Beszkidet győzte le előbb 26-21-re, majd 34-21-re.

Rossz hír a Kárpáti háza tájáról, hogy az együttes házi gólkirálya, Viktória Cibulenko a most folyó bajnokságban már biztosan nem állhat Borisz Petrovszkij rendelkezésére, mivel nemrég térdműtéten esett át, és felépülése több hónapot vesz majd igénybe.

Remek formában van viszont a válogatottban rendszeresen foglalkoztatott Olena Umanec, akinek a Dánia elleni idegenbeli Eb-selejtezőn is bizalmat szavazott Leonyid Ratner szövetségi kapitány. Sajnos Umanec két találata is kevésnek bizonyult a skandinávok elleni pontszerzéshez, akik a decemberi magyar-horvát közös rendezésű Eb-selejtező 3. fordulójában 28–26-ra verték Ukrajnát. A sárga-kékek kontinensbajnoki álmai így minimálisra csökkentek, a kijutáshoz az kellene, hogy a hátralévő három selejtezőt – Dánia, Ausztria és Litvánia ellen – megnyerje az együttes.

(jéel)