Nagybégány és Déda szintet vált, Badaló egyeduralkodó lehet a járásban

Labdarúgás

2014. április 10., 08:03 , 691. szám

Némiképp átalakul a megyei szinten legszínvonalasabbnak számító beregszászi járási labdarúgó-bajnokság 2014-es lebonyolításának formátuma. Az évek óta a legjobbak közé tartozó Nagybégány és Déda a megyei pontvadászat második vonalába lépett előre.

A két együttes a megyei másodosztály nyugati zónájába kapott besorolást, ahol hat járás 12 csapata verseng majd az elsőségért. A tervek szerint ez a küzdelemsorozat április 27-én veszi majd kezdetét. A két együttes a hét végén egymással játszott előkészületi mérkőzést, amely Déda 2-1-es győzelmével ért véget.

Ugyancsak április utolsó vasárnapján rajtol a beregszászi járási labdarúgó-bajnokság átszervezett változata. Olekszandr Csehil, a járási szövetség elnöke lapunknak elmondta, Nagybégány és Déda kiválásával a benevezett 16 csapat – elsősorban földrajzi szempontok alapján – két zónára lett elosztva. Az A zónában szerepel majd a toronymagas esélyesnek számító címvédő Badaló mellett Bene, Borzsova, Nagybereg, Kígyós, Csetfalva, Mezővári és Tiszacsoma (érdekesség, hogy e nyolc csapat közül tavaly csak Badaló és Mezővári volt első osztályú).

A B zónába került az újjászervezett Beregszász és Mezőkaszony mellett Csonkapapi, Zápszony, Jánosi, Kisbégány, Gát és Bátyú.

Az egymással oda-vissza lejátszott 14 forduló után az egyes csoportok első négy helyezettje play-off rendszerben mérkőzik majd meg az első osztály bajnoki címéért, míg az 5-8. helyezettek a másodosztály érmes helyeit döntik el egymás között.

(felvégi)