Az apa végezhetett velük, majd öngyilkos lett

Családirtás Verécén

2014. május 1., 08:29 , 694. szám

Április 28-án a nagyszőlősi járási Veréce községben vérbe fagyva találtak a szomszédok egy öttagú családra. A saját családi házukban megtalált két nőnek és két kiskorú gyereknek átvágták a torkát. A nyomokból úgy tűnt, hogy az apa végzett velük, majd öngyilkos lett.

Az egyik rokonnak lett gyanús, hogy hétfő reggel senki nem ad életjelet a szomszédos portán. A bejárati ajtót feltörő rendőröket megdöbbentő látvány fogadta. Holtan találták a családi házban lakó öttagú családot, a 34 éves férjet, a feleséget, a férj 55 éves édesanyját, valamint egy 4 éves és egy 11 hónapos gyermeket.

A helyszínre érkező Szerhij Roszoha, a megyei rendőrség parancsnokának első helyettese elmondta, hogy a férj kivételével a tragédia többi áldozatának halálát késsel okozott sebek okozták. A házat belülről felgyújtották, de a tűz elaludt és így nem tudta megsemmisíteni a mészárlás egyértelmű nyomait. A rendőri vezető elmondta továbbá, hogy a nyomozás során minden lehetőséget megvizsgálnak, de a legkézenfekvőbbnek az tűnik, hogy a családtagjaival a beteges féltékenységéről közismert családfő végzett, majd maga is öngyilkos lett. Ugyanakkor egyelőre azt sem zárták ki a nyomozók, hogy egy vagy több ismeretlen elkövető lehetett a tettes, akik a férj öngyilkosságának látszatával igyekeztek elterelni a gyanút.

A férj a feleségét azzal vádolta, hogy gyerekeinek nem ő a vér szerinti apja, s ebből kifolyólag elborulhatott az elméje. A nyomozás előrehaladtával is egyre több nyom igazolja, hogy mégis a férj irtotta ki saját családját.

bzs