Putyin az ukrán elnökválasztás miatt adott utasítást az orosz csapatok visszavonására

2014. május 21., 17:14

Vlagyimir Putyin az ukrajnai elnökválasztás miatt adott utasítást az orosz csapatok visszavonására a szomszédos országgal határos régiókból – emelte ki az orosz sajtó az államfő szerdai sanghaji tájékoztatóján elhangzottakból.

Az NTV orosz televízió tudósítása szerint az orosz elnök kijelentette, azért rendelkezett így, hogy megmutassák Oroszország jóindulatát és hozzájáruljanak az ukrajnai elnökválasztás megrendezésének feltételeihez.

Vlagyimir Putyin hétfőn utasította Szergej Sojgu védelmi minisztert, hogy az orosz csapatok térjenek vissza állomáshelyükre az Ukrajnával határos Rosztovi, Belgorodi és Brjanszki területekről. Az orosz szaktárca kedden arról tájékoztatott, hogy a katonai egységek megkapták a miniszter parancsát és elkezdték a táborok lebontását a hadgyakorlatok helyszínein, és onnan harci járműveik vasúti berakodásának helyére indulnak. Szerdán még mindig azt közölték Moszkvában, hogy befejeződött a vasúti berakodás, a csapatok pedig vasúton és légi úton elindulnak állandó állomáshelyükre.

(MTI/Kárpátalja)