Az utolsó forduló dönt a bajnoki címről

Kézilabda

2014. május 22., 06:44 , 697. szám

A kétszeres bajnok Ungvári Kárpáti a bajnoki tabellán ugyan egy pontos hátrányból várhatta a trónkövetelő Halicsanka Lviv vendégszereplését a kárpátaljai megyeszékhelyen, de egyben abban a tudatban készülhettek a két fellépésre, hogy amennyiben mindkétszer legyőzik a vendégeket, úgy gyakorlatilag ismét bajnokok lesznek.

Így is kezdtek a hazaiak a Kárpáti arénában, és bár az első percekben a Halicsanka játéka érvényesült, Borisz Petrovszkij lányai 5-5-nél utolérték az ellenfelet. A félidőben 10-10-re álltak a csapatok, de a hajrá a vendéglátók számára sikeredett jobban: a Kárpáti 21-18 arányú győzelmet aratott.

A másnapi visszavágón az első játékrészt követően 12-10-re vezetett a Halicsanka, és mivel a második 30 percben mindössze 5 (!) hazai találat született, nem is lehetett más a vége, mint 19-15-ös vendégsiker.

A bajnoki tabellán így két játéknappal a vége előtt a Halicsanka Lviv vezet 30 ponttal a 29 ponttal második Kárpáti előtt. A bövingesi Kárpáti Arénában lebonyolításra kerülő utolsó fordulóban az ungváriak előbb a Dnyiprjanka Herszonnal találkoznak, majd a legvégén következik a bajnoki döntő a Halicsankával szemben. A képlet egyszerű: mindkét találkozót meg kell nyerni, úgy harmadszor is bajnok lehet a Kárpáti.

(felvégi)