A szakadárok éjszakai kijárási tilalmat vezettek be Donyeck megyében

2014. május 28., 17:08

Éjszakai kijárási tilalmat vezettek be Donyeck megyében a Moszkva-barát szakadárok – jelentette szerdán az UNIAN hírügynökség.

A hírügynökség tájékoztatása szerint a „terroristák” a Twitteren tették közzé, hogy a „korábban kihirdetett hadiállapottal összefüggésben keddtől kezdődően 22 órától 6 óráig kijárási tilalmat vezettek be”.

A szakadárok közleményükben arra figyelmeztetnek, hogy ebben az időszakban életveszélyes az utcán tartózkodni. Azt javasolják a helyi lakosoknak, hogy állandóan legyen náluk személyigazolvány. Emellett arra is kérik őket, hogy ne hagyják járműveiket a kormányzati épületek környékén lévő utcákban.

Donyeck városában és környékén hétfő reggel súlyos harcok bontakoztak ki a helyi fegyveresek és a terrorellenes műveletben részt vevő katonák és gárdisták között. A hadsereg légierőt is bevetett. Olekszij Dmitraskovszkij, a terrorellenes művelet katonai szóvivője közölte kedden, hogy Donyeckben legalább 200 „terroristát” öltek meg az ukrán biztonsági erők. Ezzel szemben Denisz Pusilin donyecki szakadár vezető azt állította, hogy a terrorellenes művelet hétfőn újraindított „aktív fázisában” mintegy 100-an vesztették életüket, közöttük 20–50 civil.

(MTI/Kárpátalja)