Brüsszelbe utazott Magyarország kárpátaljai EP-képviselője

2014. június 5., 05:00 , 699. szám

A Fidesz–KDNP listájáról európai parlamenti mandátumot szerzett Bocskor Andrea Magyarország Beregszászi Konzulátusán tett látogatást Brüsszelbe történő elutazását megelőzően, ahol Tóth István főkonzullal közösen válaszoltak az újságírók kérdéseire.

Tóth István főkonzul elmondta: „Ez egy történelmi pillanat, mert ez az első eset, amikor a nemzet egésze részt vehet egy ilyen fontos intézmény, mint az Európai Parlament munkájában. Bocskor Andrea ukrán állampolgárként – mondhatjuk úgy – elsőnek lépett be az EU-ba, és amint hallottam, ennek kedvező fogadtatása van nemcsak a magyarok, hanem az ukránok körében is. Mindezeknek én őszintén örvendek, és gondolom, hogy a képviselő asszony munkája során Kárpátalja lakosságának céljait és érdekeit fogja majd szem előtt tartani, az itt élő népek békés egymás mellett élését igyekszik majd előmozdítani, ehhez szeretnék én sok szerencsét, erőt és kitartást kívánni.”

Bocskor Andrea újságírói kérdésre válaszolva elmondta: „Felemelő és megtisztelő volt a választások éjszakáján Orbán Viktor miniszterelnök úrral egy színpadon állni, és örülni a választási győzelemnek.

Úgy gondolom, nekem az Európai Parlamentben az lesz a legfontosabb feladatom, hogy a kárpátaljai magyarság problémáit és törekvéseit megjelenítsem az európai honatyák előtt, s az objektív tájékoztatás mellett megpróbáljam elérni, hogy napirendre kerüljenek ezek a kérdések.”

A képviselőasszony elmondta továbbá, hogy június harmadikán azért kell Brüsszelbe utaznia, mert részt vesz az EP néppárti frakciójának alakuló ülésén, előtte pedig a magyar delegáció megbeszélésén.

dózsa