Társadalmi „formációk” vigyázhatnak a rendre Ungváron

2014. június 11., 17:13

Az Ungvári Városi Tanács végrehajtó bizottságának mai ülésén döntöttek a rend- és határvédelmet felvállaló társadalmi „formációk” – szervezetek – bejegyzésének, koordinálásának, felügyeletének valamint az igazolványaik kiadásának rendjéről – jelentette a Karpatszkij Objektív.

Az intézkedés célja, hogy megszervezzék az együttműködést a társadalmi szervezetek és a belügyi szervek, illetve az ukrán határőrszolgálat helyi alakulatai között a város területén – írja a portál.

A zaholovok.com.ua emlékeztet, hogy a megyeszékhelyen máris több hasonló szervezetet jegyeztek be. Korábban ezen „formációk” némelyikét azzal is meggyanúsították, írja a portál, hogy ily módon szerettek volna fegyverviselési engedélyhez jutni. Ezért is fontos e terület részletes szabályozása.

A mukachevo.net ugyanakkor a megyeszékhely végrehajtó bizottságának ülése kapcsán arról számol be, hogy a szabadtéri reklámfelületek hasznosításáról tárgyaló testület előtt megjelent egy helyi vállalkozó, aki egyebek mellett elpanaszolta, hogy a városi önkormányzat időről időre megváltoztatja a számlaszámot, amelyre be kell fizetni a pénzt, ami problémát okoz az érintetteknek, mivel nem értesítik őket időben a változásról. Ezenkívül, elmondása szerint, a városban havonta hozzáigazítják a bérleti díjat az inflációhoz, ami szintén késedelmet okoz. Ráadásul így az a helyzet alakul ki, mutatott rá, hogy a vállalkozók az utolsó pillanatig nem tudják, valójában mennyibe kerül az adott hónapban az általuk igénybe vett szolgáltatás.

Az ülésen elhangzott, hogy a testület ősszel szándékozik pályázatot kiírni a városi kültéri reklámhelyek hasznosítására, így jelenleg csupán október 1-ig kötnek szerződést a reklámszervezőkkel. Ezzel szemben az ülésen megjelent vállalkozó azt szerette volna, ha szerződését a várossal öt évre hosszabbítják meg, amit szerinte a jogszabályok is lehetővé tesznek.

(karpatskijobjektiv.com/zaholovok.com.ua/mukachevo.net/Kárpátalja)