Betelt igazolvány és névváltoztatás

2014. június 12., 06:10 , 700. szám

„Gyakran költözünk, így a személyigazolványomban beteltek a lakcímbejegyzésre fenntartott oldalak. Nemsokára ismét változik a lakóhelyem, mit tehetek? Egyúttal a nevemben is meg szeretnék változtatni egy betűt. Lehetséges ez?”

– Ha betelt a régi személyigazolványa, újra kell cserélnie, amit az állami migrációs szolgálat pillanatnyi lakóhelye szerint illetékes hivatalánál tehet meg, ahol az erre vonatkozó kérvényt be kell nyújtania.

Ukrajna Miniszteri Kabinetjének 2007. július 11-i 915. számú rendelete A fizikai személy névváltoztatására (vezetéknév, keresztnév, apai név) vonatkozó kérvények kivizsgálási rendjének jóváhagyásáról értelmében a névváltoztatásra vonatkozó kérvényeket az Ukrajna területén élő ukrán állampolgárok esetében az anyakönyvi hivatal lakóhelyük szerint illetékes osztálya fogadja be, vizsgálja ki és tartja nyilván. A névváltoztatást írásban kell kérvényezni az ukrán személyigazolvány felmutatásával, s az anyakönyvi hivatalnak a kérvény benyújtásától számított három hónapon belül kell kivizsgálnia azt.

hk