Ukrajna ott lehet az Eb-n!

Kézilabda

2014. június 19., 06:00 , 701. szám

A remekül hajrázó ukrán női kézilabda-válogatott kiharcolta a decemberi magyar–horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon való részvételi jogot.

A Leonyid Ratner vezette válogatott az ukrajnai zavargások miatt a mindent eldöntő utolsó csoportmeccsen a szlovákiai Nagymihályban látta vendégül a Gódor Mihály által irányított osztrák csapatot. Az Eb-re való kijutáshoz az ukránoknak legalább 7 góllal le kellett győzni Ausztriát.

Az első félidőben alaposan belekezdtek az ukránok, hiszen már a szünetre 16-10-es előnnyel vonulhattak pihenőre. Fordulás után tovább nőtt a különbség a két csapat között, a végeredmény 33-24 lett, ami azt jelenti, hogy a csoportelső Dánia mögött Ukrajna lehet ott a decemberi kontinensbajnokságon. A győztes csapatból elsősorban a 12 találatot szerzett Nyikolajenko nyújtott átlagon felüli teljesítményt, mellette Manaharova 9-szer zörgette meg az ellenfél hálóját, de rajtuk kívül az Ungvári Kárpáti játékosa, a 3 találatig jutó Olena Umanec is kivette a részét a sikerből.

A szövetségi kapitányként a kispadon századszor helyet foglaló Leonyid Ratner mellett az immár háromszoros ukrán bajnok Borisz Petrovszkij, az ungváriak mestere másodedzőként segítette a csapatot. Ne feledjük, hogy a korábbi meccseken az egykori Kárpáti-játékos, ma a Győr junioregyüttesének kapuját védő Balog Judit is szóhoz jutott a válogatottban.

(tamási)