Labdarúgás és gitárszó

Gyermek tehetségkutató nap Beregdédában

2014. július 10., 07:18 , 704. szám

Július 6-án a tehetségé, és főleg a tehetséges gyermekeké volt a főszerep a beregszászi járási Beregdédában, ahol a helyi kultúrház, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete és Beregdédai Alapszervezete szervezésében gyermek tehetségkutató napra került sor.

A nap folyamán a helyi fiatalok több téren is megmutathatták tehetségüket. Közülük is elsőként a fiatal labdarúgók léptek „színpadra”. Érdekes színfoltja volt a napnak a brazíliai vb kabalafigurájának, Fulecónak a megjelenése, aki a mérkőzések kezdőrúgását végezte el. A focipályán zajló kölyök focitornán a kis- és nagycsoportban is a házigazdák csapata győzedelmeskedett. A torna gólkirálya pedig Kiss Krisztián lett. Nekik Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének (KMKSZ BKSZ) elnöke adta át a megérdemelt kupát.

Délután a helyi kultúrház előtti parkban a tehetségkutató megnyitóján Balog Gizella, a kultúrház vezetője köszöntötte a vendégeket, köztük Kész Gézát, a KMKSZ kulturális titkárát, Juhász Katalint, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnökét, valamint minden jelenlévőt, sikerekben és élményekben gazdag napot kívánva. Egressy István polgármester kiemelte, hogy ezekben a nehéz időkben is fontos megtartani a fiatal tehetségek bemutatásának napját. Sin József is köszöntötte a tehetségüket megcsillogtatni vágyó ifjakat és a számos érdeklődőt, hangsúlyozva: „Nekünk, felnőtteknek és szülőknek nincs fontosabb feladatunk, mint elősegíteni a fiatalok, a gyerekeink tehetségének kibontakozását, hogy mindenki felfedezze magában azt, amihez ért, amit szeret, és ami a hivatása lesz.”

A tehetségkutatón különböző műsorszámokkal, többek között tánccal, énekkel, gitár- és trombitaelőadással, versmondással összesen 18 fiatal lépett színpadra. De volt rajzverseny is. A tizenkét résztvevőnek itt azt kellett papírra vetnie, ami eszébe jut a békéről.

A szervezők természetesen a nem versenyszerű tehetségbemutatóról sem feledkeztek meg. A helyi óvodások egy zenés műsorral, a dédai kultúrcsoport tagjai pedig táncokkal szórakoztatták a jelenlévőket. Továbbá fellépett a Beregszászból érkezett ATASZ tánccsoport is.

De nem csupán a kicsik, hanem a felnőttek is megmutathatták, miben ügyesek. A kultúrházban helybéliek, Glagola Mária és Hornyák Lujza hímzett kézimunkái, Antal Anita quilling technikával készített munkái, Jászik József és Poór István grafikái is bemutatásra kerültek, továbbá a beregszászi Katran Jaroszláva festményeit is megtekinthették az érdeklődők. A játékos kedvű gyermekeket pedig mindeközben ugrálóvár, arcfestés és különböző játékok várták.

A tehetségkutatóról senki nem tért haza üres kézzel. A KMKSZ BKSZ és Kozák István, a helyi K2 Club tulajdonosa jóvoltából a fiatal nézők mindegyike fagylalttal, csokoládéval, a versenyeken részt vevő gyerekek pedig ajándékkal, édességgel gazdagodtak.

em