Petrovszkijt Vojnalovics váltja a kispadon

Kézilabda

2014. július 24., 07:30 , 706. szám

Az Ungvári Kárpáti női kézilabda-csapatánál a távozó Borisz Petrovszkijt Valerij Vojnalovics váltja a vezetőedzői poszton – mindezt Olekszandr Ledida, a háromszoros ukrán bajnok együttes tiszteletbeli klubelnöke jelentette be sajtótájékoztató keretében.

Az új tréner korábban már dolgozott Ungváron, irányításával 1997-ben a Kárpáti bronzérmet szerzett az akkor még európai szinten is erős ukrán pontvadászatban. Vojnalovics később edzősködött Macedóniában, dolgozott a Szpartak Kijevnél, de legnagyobb sikereit a Szmart Krivij Rihhel érte el, amellyel háromszoros ukrán bajnok lett. Legutóbb az ukrán válogatottnál ténykedett Leonyid Ratner szövetségi kapitány segítőjeként.

Valerij Vojnalovics első nyilatkozatában elmondta, hogy szép emlékek fűzik Ungvárhoz, örömmel tért vissza az együtteshez. A korábbi nyári bajnoki szünetekhez képest jelenleg úgy néz ki, hogy a csapat gerince együtt marad, így természetesen nem lehet más feladat a Kárpáti előtt, mint hazai szintéren megvédeni bajnoki címét, a nemzetközi porondon pedig minél tovább menetelni az EHF-kupában.

Ami a hazai bajnokságot illeti, nagy kérdés még, hogy az igen bonyolult ukrajnai helyzet miatt a pontvadászat hány csapattal és milyen formában lesz megrendezve, de az illetékesek remélhetőleg mielőbb megfelelő megoldást találnak majd a helyzetre. Egy jó bajnokságra már csak azért is nagy szükség lenne, mivel az ukrán válogatott nemrég harcolta ki a részvételt a magyar–horvát közös rendezésű decemberi Európa-bajnokságra.

(tamási)