Vakációs gyermekhét a Tisza-partján

2014. július 31., 07:30 , 707. szám

A nyár főleg a gyermekek számára jelenti a kikapcsolódás, a pihenés és a vakáció időszakát, és különösen szerencsés, ha a feltöltődés nem csupán testileg történik meg, hanem lelkiekben is gazdagodhatnak az érintettek. Az elmúlt héten Badalóban a helyi parókia területén került sor az immáron hagyományosnak számító vakációs gyermekhétre, melynek keretében hétfőtől péntekig közel 100 gyermek részesülhetett áldásokban gazdag időtöltésben.

A gyermekhét jelmondata, témaköre és üzenete – A válaszút – egész héten végigkísérte a színes, változatos programokat, amelyek között bibliai történetek előadása, énektanulás, bábjáték, sportos vetélkedők szerepeltek.

Az egész hetes program végén, pénteken családi estét tartottak a zsúfolásig megtelt parókiaudvaron, ahová a főszereplőkön kívül a szülők, nagyszülők, rokonok, gyülekezeti tagok is ellátogattak. Ezen az alkalmon Sápi Zsolt helyi református lelkipásztor végezte az evangelizációs igehirdetést, majd közös éneklés következett, végül a gyermekek tartottak bemutatókat a héten tanultakból. Itt került sor a legügyesebbek és legtehetségesebbek díjazására is, akik három korcsoportban rajzverseny, ugrókötelezés, szkanderezés és énektudás kategóriában érdemeltek ki jutalmat.

Összességében igen hasznos, áldásokban gazdag héten vannak túl a gyermekek, akik sok-sok élménnyel gazdagodtak a nyári vakáció közepén.

(tamási)