Júliusban is emelkedtek az árak

2014. augusztus 11., 15:40

A fogyasztói árindex (infláció) 2014 júliusában a megyében a100,7 százalékot, országosan 100,4 százalékot tett ki júniushoz viszonyítva, az év eleje óta pedig 112,2, illetve 112 százalékot – közölte a Karpatszkij Objektív a megyei statisztikai hivatal tájékoztatása alapján.

Az élelmiszerek közül a legnagyobb mértékben a tojás, a hal és halkészítmények, a hús és a húskészítmények, a napraforgóolaj, a cukor és a száraztészták drágultak. Ugyanakkor olcsóbbak lettek a zöldségek, a tej, a sajtok és a túró. Ezen kívül 2,4 százalékkal emelkedett a dohányáru és a szeszesitalok és ára. Ugyanakkor 0,5 százalékkal került kevesebbe a ruha és a lábbeli.

Az egészségügyi intézmények szolgáltatásainak ára folyó év júliusában 0,7 százalékkal drágult júniushoz viszonyítva a gyógyszeripari termékek, valamint az egészségügyi berendezések drágulása miatt.

A lakbér, a közüzemi díjak (víz, villamos energia, gáz és egyéb fűtőanyagok) 2 százalékkal kerültek többe, mint egy hónappal korábban, ezen belül a vízszolgáltatás 34 százalékkal, a csatornadíj 28,2 százalékkal, a lakáskezelés és tatarozás 2 százalékkal drágult.

A közlekedési viteldíjak a vizsgált időszakban 1,2 százalékkal emelkedtek a közúti személyszállítás 5,8 százalékos drágulása miatt.

(karpatskijobjektiv.com/Kárpátalja)