Három halott egy homoki csatornaaknában

2014. szeptember 13., 14:37

Szeptember 12-én helyi idő szerint 12,45 órakor a 101-es gyorshívószámon értesítették a mentőszolgálatot arról, hogy az ungvári járási Homok községben a Kruiz motel és étterem mellett hárman a csatornaaknába zuhantak – írja a történtekről beszámoló Karpatszkij Objektív.

Az esethez azonnal riasztották az ungvári 14. számú állami mentő- és tűzoltóalakulat egységeit. A helyszínen kiderült, a szerencsétlenül járt férfiak javítási munkálatokat végeztek a közel 10 méter mély aknában. Egyikük, miután a jelekből ítélve mérges gázokat lélegzett be, megszédült és az akna mélyére zuhant. Társa mindjárt a segítségére sietett, ám szintén lezuhant. A harmadik férfi értesítette a motel és étterem dolgozóit, majd megpróbált segíteni a bajbajutottakon, de sajnos, ő is hozzájuk hasonló sorsra jutott.

A speciális felszerelésű mentőalakulat tagjai egymás után a felszínre emelték a három eszméletlen embert, s átadták őket a mentősöknek. Sajnos, az ungvári városi kórházban már nem tudtak segíteni a szerencsétlenül járt 1982-es, 1987-es, illetve 1990-es születésű férfin.

Az ügyben rendőrségi vizsgálat indult – közölték a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata kárpátaljai megyei részlegénél.

(karpatskijobjektiv.com/Kárpátalja)