Hét forduló után is nyeretlen még a Hoverla

Labdarúgás

2014. szeptember 25., 07:00 , 715. szám

Az ukrán Premier Ligában a hétvégén a 7. forduló mérkőzéseit rendezték. Az ezidáig még nyeretlen Ungvári Hoverla számára a sikertelen széria megszakítása volt a cél.

Vjacseszlav Groznij csapata számára meg is volt ehhez az esély, hiszen az a Csornomorec Odessza érkezett a kárpátaljai megyeszékhelyre, amely, érdekes módon, eddig még nem tudott győzni Ungváron. Ugyan Roman Grigorcsuk együttesének most sem sikerült ez a bravúr, mégis elégedettek lehetnek, hiszen egy ponttal a tarsolyukban térhettek haza.

Meglehetősen eseménytelen első félóra után az első félidő hajrájában Mjakusko szerezhetett volna vezetést a hazaiak számára, de jó helyzetben sokat várt, így szögletre tudtak menteni a védők.

Fordulás után ismét az eddigi találkozókon különösebben nem villogó Mjakusko, illetve az abszolút ukrán rekordot jelentő 124. élvonalbeli góljára hajtó Makszim Sackih állt közel a gólszerzéshez, de nekik sem sikerült bevenni Bezotszosznij hálóját. A 90 perc után maradt az egyik csapat számára sem igazán jónak számító gól nélküli döntetlen.

A forduló kétségkívül legnagyobb meglepetését az Európa-liga főtáblájára csak nagy balszerencsével nem felkerült Zorja Luhanszk okozta azzal, hogy Kijevben győzte le 1-0-ra az eddig hibátlanul menetelő Sahtar Donyecket. Az üldözők közül a legközelebb álló Dnyipro élt is a lehetőséggel, és az újonc Olimpik kiütésével átvette a vezetést a tabellán.

Eredmények: Ungvári Hoverla–Csornomorec Odessza 0-0, Sahtar Donyeck–Zorja Luhanszk 0-1, Metalurg Donyeck–Illicsivec Mariupol 3-0, Metalurg Zaporizzsja–Vorszkla Poltava 0-3, Kárpáti Lviv–Metaliszt Harkiv 3-3, Dinamo Kijev–Voliny Luck 4-1, Dnyipro–Olimpik Donyeck 5-0.

Vezet a Dnyipro 19 ponttal a 18 pontos Sahtar, illetve a 17 pontnál tartó Dinamo Kijev előtt. A 4 pontjával még továbbra is kieső, 13. helyen álló Ungvári Hoverla legközelebb bajnokin a 8. fordulóban, október 4-én lép pályára a Zorja Luhanszk vendégeként. A találkozó minden bizonnyal a fővárosban kerül megrendezésre.

(tamási)