Egy újabb Skoda Octavia égett Munkácson

2014. október 3., 18:03

Közép-európai idő szerint nem sokkal két óra előtt értesítették a tűzoltók ma hajnalban a munkácsi városi rendőrséget arról, hogy kigyulladt egy Skoda Octavia típusú személygépkocsi a munkácsi Mitrak utcában.

A nyomozók a helyszínen megállapították, a gépkocsi egy háromszintes lakóház előtt parkolt, melynek harmadik szintjén laktak a tulajdonosai. Ők figyeltek fel az ablakaik előtt fellobbanó tűzre, melyet kezdetben maguk igyekeztek eloltani. Amikor próbálkozásaik eredményteleneknek bizonyultak, riasztották a tűzoltókat.

Az autó tulajdonosának, egy helyi vállalkozónak az elmondása szerint semmiféle fenyegetést nem kapott esetleges rosszakarók részéről. A hatóságok egy sor igazságügyi szakértői vizsgálatot rendeltek el, amelyek választ adhatnak a kérdésre, hogy mitől gyulladt ki az autó.

A tűz megrongálta a gépkocsi motorterét, a karosszéria elülső elemeit, a motorháztetőt és a hűtőrácsot. A vizsgálat még tart, az ügyben a Büntetőtörvénykönyv 194. paragrafusának 2. része (tulajdon szándékos rongálása vagy megsemmisítése) alapján indult bűnügyi eljárás – jelentette a mukachevo.net Natalija Masikónak, a munkácsi rendőrség munkatársának tájékoztatása alapján.

(mukachevo.net/Kárpátalja)