Köszönőlevél

2014. október 9., 06:30 , 717. szám

„Mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma...” (Máté 6,6) sok ember ajkáról felhangzó mondat, sóhajtás nap mint nap. E krisztusi mondat és tanítás mindegyikőnk fülében és szívében ott hangzik, amikor gyermekotthonunk jövőjére gondolunk. Mi nem kérünk mást, csak, hogy legyen meg a mindennapi, amellyel gyermekeinket táplálhatjuk. Isten meghallgató Isten, és ott készített nekünk „mindennapi kenyeret”, ahol nem is gondoltuk volna.

Nagy örömmel és hálával a szívünkben köszönjük meg prof. dr. Korinek László úrnak a Nemzet kenyere program ötletgazdájának, hogy a Nagydobronyi Református Irgalmas Samaritánus Gyermekotthon lakóit örvendeztette meg többedmagával ezen az éven annyi búzamennyiséggel, amellyel kenyeret süthetünk lányainknak és környezetünk hátrányos helyzetben lévő családjainak.

Köszönetet mondunk Pécs város vezetőjének, dr. Páva Zsolt polgármester úrnak, aki otthont adott e nemes kezdeményezésnek. Hálás a szívünk a Pro Agricultura Carpathica Alapítvány vezetőinek, akik a gyermekotthont ajánlották és közvetítő szerepet töltöttek be a Nemzet kenyere programban. Külön öröm van a szívünkben, hogy anyaországi adományozók mellett kárpátaljai gazdák is felajánlották termésük legjavát.

Az Úr áldása kísérje továbbra is életüket és munkásságukat. Hálával és imádságos szívvel gondolunk adományozóinkra, akik eszközök lehettek a „mindennapi kenyér” előtermésében.

Köszönettel az Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon lakói és dolgozói nevében:

Katkó László igazgató