Most sem tudott nyerni a Hoverla

Labdarúgás

2014. november 6., 06:25 , 721. szám

Bár minden esélye megvolt a győzelemre, de tizedik bajnoki meccsén sem jött össze az első siker az Ungvári Hoverla számára az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi játéknapján. Az élcsapatok közül rangadót nyert és az élre ugrott a Dinamo Kijev, a címvédő Sahtar Donyeck viszont meglepő vereséget szenvedett a városi derbin a Hoverla következő ellenfelétől, a Metalurg Donyecktől.

A meglehetősen balszerencsés kupabúcsút követően a Vjacseszlav Groznij vezette Ungvári Hoverla a tabella második feléhez tartozó Voliny Luckot látta vendégül, és Fescsuk révén már a 4. percben megszerezhette volna a vezetést, ha Negyilko kapus nem véd parádésan. Nem sokkal később egy szöglet utáni kavarodás után már a hazaiak portása, Koval bizonyíthatta tudását, majd az első félidő vége felé ismét a luckiak hálóőre hárított bravúrral háromszor is egymás után, amikor az ungvári csatárok igazi tűzijátékot rendeztek a vendégkapu előtt.

Fordulás után az 54. percben a csereként beálló Burduzsan gólhelyzeténél tisztázott ismét a mezőny legjobbjának számító Negyilko, majd a vendégek részéről Bikfalvi lövése suhant el nem sokkal a léc fölött. A hajrában még mindkét kapu előtt adódott egy-egy veszélyhelyzet, de végül maradt az egyik csapat számára sem igazán jó gól nélküli döntetlen. A Hoverla tizedik meccsén ötödik döntetlenjét könyvelhette el.

A Dinamo Kijev az eddigi listavezető Dnyipro vendégeként Lens, Jarmolenko és Kravec találataival nyert magabiztosan, ami azt jelentette, hogy a két együttes helyet cserélt a tabellán. A Sahtar Donyeck a Metalurg vendégeként Kijevben szenvedett meglepő vereséget a kelet-ukrajnai derbin.

Eredmények: Ungvári Hoverla–Voliny Luck 0-0, Metalurg Donyeck–Sahtar Donyeck 2-1, Dnyipro–Dinamo Kijev 0-3, Vorszkla Poltava–Illicsivec Mariupol 0-0, Metalurg Zaporizzsja–Csornomorec Odessza 0-0, Kárpáti Lviv–Zorja Luhanszk 1-2, Metaliszt Harkiv–Olimpik Donyeck 0-0.

A tabella élére ugró Dinamo Kijev 26 ponttal vezet a 25 pontos Dnyipro és 21 ponttal harmadik Sahtar előtt.

Az alsóházban az egyformán 5 pontos Kárpáti és Hoverla a 12.–13. helyen áll, míg sereghajtóként az Illicsivecnek 3 pontja van.

A november 8-án rendezendő 12. fordulóban a Hoverla a Metalurg Donyeck együttesét látja vendégül.

(tamási)