Emelt fővel búcsúzott a kupától a Kárpáti

Kézilabda

2014. november 27., 06:30 , 724. szám

Nem sok hiányzott a bravúrhoz az Ungvári Kárpáti női kézilabda-csapatának az EHF-kupában a legjobb 16 közé jutásért vívott hazai visszavágón. Bár Valerij Vojnalovics együttese hat góllal bizonyult jobbnak a Chellenge-kupa legutóbbi győztese, illetve a svéd bajnokság másodikja, a H 65 Höörs ellen, a kinti kilenc gólos hátrány után mindez csak szépségtapasznak volt elegendő a második legrangosabb kupasorozatban.

Az Ungvár melletti Börvingesen lévő Kárpáti Arénában az első félidő közepéig a svédek vezettek egy-két góllal, az ellenfelet 8-8-nál sikerült utolérni. Az első játékrész hátralévő idejében viszont meglódult a szekér, az első meccsen is remeklő Kot, valamint Cibulenko és Lebegyeva góljainak köszönhetően a szünetre 18-14-es Kárpáti-előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Persze, mindkét együttes jól tudta, hogy az ukrán bajnok továbbjutásához legalább 9 gólos hazai győzelem szükséges, és bár iparkodtak a lányok, de 5-6 gólnál nagyobb előnyt nem sikerült kiharcolniuk. Tíz perccel a vége előtt még felcsillant a remény, ekkor Mihovics góljával 30-23-ra húzott el a Kárpáti, és már csak három gólnyira volt a továbbjutás. A végét azonban nem sikerült megnyomni, a hazai találatokra Hajovics kapujánál rendre érkezett a válasz, így végeredményként 34-28-as ungvári győzelem született, ami összesítésben svéd továbbjutást jelentett.

Az európai porondtól ily módon búcsút vevő Ungvári Kárpáti most tehát már teljes egészében a hazai bajnokságra koncentrálhat, ahol legközelebb egy hónap múlva, Lembergben rendeznek fordulót. A fókuszba most a válogatottak kerülnek, hiszen az ukrán válogatott részt vesz a december 7-től 21-ig tartó magyar–horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon.

(felvégi)