Soós Kálmán-ösztöndíj

2014. november 27., 06:30 , 724. szám

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet pályázatot hirdet a „Soós Kálmán-ösztöndíjra” (tanulmányi támogatásra) a 2014/2015-ös tanévben szülőföldi felsőoktatási magiszteri/specialista vagy doktori képzésben részt vevő ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.

A pályázati kiírás tartalmát az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Balassi Intézettel együttműködve dolgozza ki, és a pályázatot a Beregszászi Agora Információs Központ és a Balassi Intézet lebonyolítói közreműködésével hirdeti meg.

Pályázhat minden olyan ukrán állampolgárságú magyar nemzetiségű személy, aki a 2014/2015-ös tanévben

– szülőföldi felsőoktatási intézményben magiszteri vagy specialista képzésben nappali tagozaton aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, vagy

– szülőföldi felsőoktatási intézményben egységes, osztatlan (egyetemi szintű) képzésben nappali tagozaton a képzési idő utolsó vagy utolsó előtti tanévében aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik vagy

– szülőföldi felsőoktatási intézményben doktori (PhD/DLA) képzésben nappali vagy levelező tagozaton aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik,

Pályázati kategóriák és további pályázati feltételek:

1. Magiszteri/specialista képzés támogatása

Azon személyek pályázhatnak, akik szülőföldi felsőoktatási intézmény nappali tagozatán magiszteri vagy specialista képzésben vagy egységes, osztatlan (egyetemi szintű) képzésben a képzés utolsó vagy utolsó előtti évében vesznek részt, és aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

A támogatás a 2014/2015-ös tanév 10 hónapjára szól. A támogatás havi összege személyenként 20 000 Ft/hó, azaz húszezer forint havonta (összesen 200 000 Ft/tanév, azaz kettőszázezer forint a tanév egészére).

2. Doktori (PhD/DLA) képzés támogatása

Azon személyek pályázhatnak, akik tudományos fokozat (PhD) megszerzésére felkészítő, egyetemi szintű posztgraduális képzésben, illetve művészeti területen a tudományos fokozatnak megfelelő művészeti fokozat (DLA) megszerzésére felkészítő, egyetemi szintű posztgraduális képzésben nappali vagy levelező tagozatos hallgatóként vesznek részt.

A támogatás a 2014/2015-ös tanév 10 hónapjára szól. A támogatás havi összege személyenként 40 000 Ft/hó, azaz negyvenezer forint havonta (összesen 400 000 Ft/tanév, azaz négyszázezer forint a tanév egészére).

A pályázatok beadásának és postai beérkezésének határideje: 2014. december 8., helyi (ukrajnai) idő szerint 16.00 óra (közép-európai idő /CET/ szerint 15.00 óra).

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy hiánypótlásra nincs lehetőség!

A pályázatokat személyesen vagy – ajánlott küldeményként– postai úton kérjük eljuttatni az alábbi címre:

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány,

Agora Információs Központ

Cím: Beregszász, Kossuth tér 6., Pf. 33.

Az érdeklődők az alábbi címen és telefonszámon kaphatnak további részletes felvilágosítást a pályázatról, a pályázati adatlapról (mely beszerezhető lesz ugyanitt), valamint a szerződésről:

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány,

Agora Információs Központ

Cím: Beregszász, Kossuth tér 6., Pf. 33.

Tel.: 00 380-31-41-243-43/ 153 mellék

Fax: 00 380-31-41-234-62

E-mail: agora@kmf.uz.ua

Pályázni a Beregszászi Agora Információs Központban beszerezhető, és az internetről (www.martonaron.hu; www.balassi-intezet.hu) is letölthető pályázati adatlapon lehet.

Az Értékelő Bizottság a Beregszászi Agora Információs Központhoz határidő után beérkezett illetve a formailag hibás, pontatlanul vagy olvashatatlanul benyújtott vagy hiányos pályázatokat nem veszi figyelembe.

Figyelem! Jelen felhívás a teljes pályázati kiírásnak csak kivonata. Kérünk minden pályázót, hogy csak a teljes pályázati kiírás és pontrendszer ismeretében pályázzon, melyek megtalálhatók a www.martonaron.hu, www.balassi-intezet.hu és a www.genius-ja.uz.ua honlapokon.