Jótékonysági koncert Borzsován

2014. december 18., 06:25 , 727. szám

Advent harmadik vasárnapján nem éppen szokványos istentiszteleti alkalomra hívogatott a borzsovai református templom harangja. Immár második alkalommal került itt megrendezésre az a jótékonysági koncert, melynek teljes bevételével a Mezővári határában lévő Nefelejcs gyermek-rehabilitációs központ működését támogatták.

Megnyitójában Szanyi György borzsovai református lelkipásztor arról beszélt, hogy szeretnének hagyományt teremteni azzal, hogy advent harmadik vasárnapján egyrészt gyűjtenek az arra rászorulóknak, másrészt énekszóval és különböző hangszereken megszólaltatott dallamokkal közösségben együtt dicsérik az Urat.

Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházközség püspöke röviden bemutatta az immáron egy éve üzemelő központot, amelyet az elmúlt években sok-sok társadalmi munkával, adománnyal, és az Úrhoz való imádkozással sikerült létrehozni. A rehabilitációs központot rendszeresen látogató 15 fogyatékkal élő gyermeknek és családjaiknak nagy segítséget jelent, hogy heti négy alkalommal fejlesztik a gyerekeket, a saját képességeikhez igazodva igyekeznek segítséget nyújtani az ép embertársaik számára természetesnek számító napi műveletekben.

Ezután egy kisfilmet vetítettek a gyermekközpont mindennapos működéséről, majd következtek a fellépő csoportok. Elsőként Antal István és zenekarának előadása következett, akik magyar és ukrán nyelven dicsérték az Urat, majd a főiskolásokból álló Almanach verséneklő együttes fellépése következett, akik megzenésített verseket adtak elő.

Ezt követte egy, a templomi közegben hagyományosnak számító fellépés a badalói református énekkartól, majd Domáreckája Júlia adta elő Baja Mihály Ének a szeretetről című versét.

Zárásként egy igazi különlegesség következett a Bras quintett fúvószenekar előadásában, akik hangszereiken az adventi és karácsonyi időszakhoz illő műveket adtak elő.

Befejezésképpen Szanyi György és Zán Fábián Sándor mondott köszönetet minden résztvevőnek – fellépőknek és gyülekezeti tagoknak –, hogy időt és pénzt szántak erre a nemes célra, amely segítséget jelenthet a központ további működésében.

A jótékonysági koncert a helyi parókián szeretetvendégséggel zárult.

(tamási)